Βραβεύτηκε η Roche Hellas για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών

Βραβείο απονεμήθηκε στην Roche Hellas για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών που υλοποιεί διαθέτοντας δωρεάν φάρμακα αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ.
«Η διόγκωση του φαινομένου της ανεργίας, σε συνδυασμό με τους μειωμένους διαθέσιμους πόρους, έχει στερήσει την ασφαλιστική κάλυψη σε πολλούς συνανθρώπους μας, δυσχεραίνοντας ή αποκλείοντας την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας» τονίζει η κυρία Φανή Πετρίδη, στέλεχος της εταιρείας.
Στόχος του Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών είναι να καλυφθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι ανάγκες των ασθενών που πάσχουν ή προσβάλλονται από σοβαρές νόσους και δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη. Τα φάρμακα διατίθενται μέσω των δημοσίων νοσοκομείων και της «Τράπεζας Φαρμάκων» που ιδρύθηκε από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).
Μέχρι σήμερα, μέσα από τα δύο επιλεγμένα κανάλια διανομής έχουν πραγματοποιηθεί δωρεές 7.100 φαρμάκων σε κρατικά νοσοκομεία και στην «Τράπεζα Φαρμάκων», καλύπτοντας έξι διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα ανά την επικράτεια.