ANSA: Δάνειο - γέφυρα 7 δις€ ζητά ο Τσίπρας - Προϊδέαζε σχετικά και ο Νοβότνι

Δάνειο ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ το ταχύτερο δυνατόν, πιθανώς εντός 48 ωρών, ζητά, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τις πληροφορίες αυτές πάντα, ζητά το συγκεκριμένο δάνειο προκειμένου να αντιμετωπίσει την επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα και να καλύψει ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της χώρας προκειμένου ν’ αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Το αίτημα για δάνειο-γέφυρα θα υποβληθεί κατά τις ίδιες πληροφορίες από τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Να υπενθυμιστεί ότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ένας από τους ισχυρότερους άνδρες του ΔΣ της ΕΚΤ, ο Αυστριακός τραπεζίτης Νοβότνι, έκανε επίσης νύξη για την πιθανότητα χορήγησης ενός «δανείου – γέφυρα» το οποίο θα στηρίξει την ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας – δανειστών για μια νέα συμφωνία.

Πάντως, υπάρχουν και Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως ο Φιλανδός, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι στο τραπέζι καμία τέτοιου είδους πρόταση, τουλάχιστον προς το παρόν.