Bloomberg: H Ελλάδα θα βρίσκεται στο ευρώ και στο τέλος του 2015

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Bloomberg την Τρίτη, πάνω από τα τρία τέταρτα των οικονομολόγων που συμμετείχαν απάντησαν ότι η χώρα θα βρίσκεται στο ευρώ και στο τέλος του 2015.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Bloomberg την Τρίτη, πάνω από τα τρία τέταρτα των οικονομολόγων που συμμετείχαν απάντησαν ότι η χώρα θα βρίσκεται στο ευρώ και στο τέλος του 2015, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το euro2day.gr. Οι υποστηρίζουν επίσης πως αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για την χωρά. Συγκεκριμένα, το 69% προβλέπει πως η Ελλάδα θα ήταν σε χειρότερη θέση μετά από πέντε χρόνια αν έβγαινε από το ευρώ.

«Μια ψήφος στο “όχι” δεν σημαίνει αυτόματα και Grexit» δήλωσε στο Bloomberg ο Αχιλλέας Χρυσοστόμου, οικονομολόγος της Standard Chartered Bank στο Λονδίνο, σχετικά με το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου. «Το όχι σημαίνει τράπεζες ζόμπι, IOU’s και τελικά είτε δημοψήφισμα για Grexit ή για μια νέα κυβέρνηση και νέες διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν πως είναι πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη να ανοίξουν οι τράπεζες στις 7 Ιουλίου. Το 79% απάντησε ότι θα είναι κλειστές την Δευτέρα και η πλειοψηφία ότι θα ξανοίξουν στο τέλος Ιουλίου.

BLOOMBERG