Γερμανοί επιχειρηματίες: «Μόνο αν η Αθήνα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, θα παραμείνει στο ευρώ»

«Κράτα σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα», διαμηνύουν Γερμανοί επιχειρηματίες στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, η αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου της Γερμανίας καλεί την Άνγκελα Μέρκελ να ακολουθήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι, μόνο αν η Αθήνα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, θα παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

«Η Ελλάδα πρέπει να δείξει αποτέλεσμα σήμερα. Μόνο τότε θα μπορέσει να αποτρέψει τη χρεοκοπία της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη και αυτός πρέπει να είναι ο κοινός στόχος», υποστηρίζει στην εφημερίδα Bild, o Ίνγκο Κράμερ, επικεφαλής της ένωσης εργοδοτών BDA.

«Οι χώρες δεν μπορούν να παραμένουν στην οικονομική και Νομισματική Ένωση με κάθε κόστος», επισημαίνει, από την πλευρά του, ο Ούλριχ Γκρίλο, Πρόεδρος της γερμανικής Ένωσης Βιομηχανιών BDI. Υιοθετώντας πιο σκληρή γλώσσα, ο Έρικ Σβάιτσερ, Πρόεδρος του γερμανικού εμπορικού επιμελητηρίου DIHK τονίζει ότι, οι κανόνες της Ευρώπης για τη σταθερότητα δεν θα πρέπει να γίνονται πιο ήπιοι ή να παρερμηνεύονται.«Η παραμονή στο ευρώ εξαρτάται από το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μία αξιόπιστη δέσμευση προς ένα δρόμο μεταρρυθμίσεων και ελπιδοφόρων προτάσεων», προσθέτει.