Λ.Κατσέλη: Θα ήταν τρελό να τεθεί σε κίνδυνο και η Ελλάδα και η Ευρωζώνη για 2 - 3 δις €

Την εκτίμηση ότι «θα βρεθεί» μια συμφωνία με τους πιστωτές προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών εξέφρασε η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη μιλώντας στο BBC.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα κηρυχθεί αφερέγγυα, θα υπάρξουν συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα, όμως νομίζω πως η κοινή λογική θα επικρατήσει και πως θα βρεθεί μία συμφωνία» δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, όπως μεταφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  «Δεν μπορώ να φανταστώ [ότι θα υπάρξει] στάση πληρωμών στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Πιστεύω πως οι συνέπειες για την Ευρωζώνη θα ήταν πολύ σοβαρές», προσέθεσε.

«Αν οι αγορές αντιλαμβάνονταν ότι η απόφαση να ενταχθεί μία χώρα στην ευρωζώνη δεν είναι αμετάκλητη και πως, για μερικά δισεκατομμύρια [ευρώ] μπορεί να ακυρωθεί και μία κυβέρνηση να κηρυχθεί αφερέγγυα, τότε θα υπήρχαν κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον του επόμενου μέλους της Ευρωζώνης σε θέση αδυναμίας ή εναντίον του ευρώ» σημείωσε.

«Θα ήταν τρελό να εισέλθουμε, για μία διαφορά δύο ή τριών δισεκατομμυρίων, σε αυτά τα ταραγμένα νερά και να πάρουμε τέτοια ρίσκα για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα» επέμεινε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.