Λουκέτο στο Athens Lycabettus - Άγνωστη η «τύχη» των εργαζομένων

Λουκέτο βάζει στις 28 Ιουνίου το γνωστό ξενοδοχείο Athens Lycabettus της οδού Βαλαωρίτου στο Κολωνάκι, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, αναστέλλει οριστικά την λειτουργία του.

Η απόφαση για οριστική παύση της λειτουργίας του ξενοδοχείου λήφθηκε καθώς η εταιρεία που το διαχειριζόταν δεν συμφώνησε, τελικά, στους νέους όρους μίσθωσης του ακινήτου με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην οποία ανήκει το κτίριο.  Το Athens Lycabettus είναι δυναμικότητας 24 δωματίων και από το 2006 το διαχειριζόταν η εταιρεία «Ξένος Λυκαμπέτους Ανώνυμη Εμπορική Συμβουλευτική Υπηρεσιών και Ξενοδοχειακή» με νόμιμο εκπρόσωπο τον Στέργιο Παπαθεολόγου.

Σύμφωνα με τον περυσινό ισολογισμό της εταιρείας, το ξενοδοχείο είχε κύκλο εργασιών 693.890 χιλ. ευρώ με ζημιές ύψους 33.346 χιλ. ευρώ ενώ το σύνολο των συσσωρευμένων ζημιών φθάνει τις 900 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα ξενοδοχειακή μονάδα, με άλλη επωνυμία, σε άλλο ακίνητο εντός Αθήνας.

Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι το τι μέλλει να γίνει με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου. Κατά μια εκδοχή πρόκειται να απορροφηθούν στη νέα μονάδα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ακόμα κάτι τέτοιο, ούτε αν η επαναπρόσληψη θα αφορά το σύνολο του προσωπικού.