CNBC: Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, οι Έλληνες θα πεινάσουν

«Ποιος στην ευχή θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα και τι θα συμβεί εάν η χώρα χρεοκοπήσει;». Αυτό το ερώτημα επιχείρησε να απαντήσει σήμερα ο Αμερικανός συγγραφέας και επιχειρηματίας Jim Cramer στην εκπομπή του στο CNBC με τίτλο Mad Money. Σύμφωνα με τον κ. Cramer, αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, οι Έλληνες θα πεινάσουν και η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα που δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο παρουσιαστής θεωρεί πολύ πιθανό στο μέλλον να ρωτάνε οι άνθρωποι, «Ποιος έχασε την Ελλάδα», όπως συνέβη και με την Κίνα τη δεκαετία του ’50. «Νομίζω ότι η επικρατέστερη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα είναι οι Γερμανοί και η Γερμανία θα πρέπει να εξηγεί στην υπόλοιπη Ευρώπη γιατί έχει πλημμυρίσει από Έλληνες μετανάστες που ζητούν επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας», ανάφερε ο κ. Cramer στην εκπομπή του.

Από τα πυρά του παρουσιαστή δεν ξέφυγε όμως ούτε η ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «οι Έλληνες πολιτικοί φέρονται σαν να μην προέκυψε ποτέ τίποτα καλό από τη λιτότητα. Μερικές φορές δείχνουν να πιστεύουν ότι τα λεφτά έρχονται χωρίς καμία υποχρέωση» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει ότι αυτή η υπόθεση θα έχει ευτυχές τέλος, όπως τα παραμύθια.