Η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας μείωσε στο 11,5% το βασικό επιτόκιο

Σε περαιτέρω μείωση του βασικού της επιτοκίου προχώρησε και πάλι σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Με επικεφαλής την Διοικήτρια Elvira Nabiullina, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (CBR) μείωσε τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης στο 11,5 %. Αυτός είναι ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας που η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση.

«Λάβαμε υπόψη τους μικρότερους κινδύνους για τον πληθωρισμό και την παραμονή των κινδύνων για το “πάγωμα” της οικονομίας» σημείωσε η Elvira Nabiullina. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο του 2014 η τράπεζα αύξησε το επιτόκιο σε υψηλά 17%, σε μια προσπάθεια να ελέγξει το ανεξέλεγκτο πληθωρισμό που επέφερε από το αδύναμο ρούβλι.

«Η Τράπεζα της Ρωσίας θα είναι έτοιμη να συνεχίσει να μειώνει το βασικό επιτόκιο, καθώς η αύξηση των τιμών καταναλωτή μειώνεται περαιτέρω σύμφωνα με τις προβλέψεις, αλλά η δυναμική της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής θα περιοριστεί από τους κινδύνους του πληθωρισμού κατά τους προσεχείς μήνες», ανέφερε η τράπεζα σε δήλωσή της.