Εκτακτη συνάντηση Σόϊμπλε - Χαρδούβελη στο Βερολίνο

του Αργύρη Παπαστάθη

Έκτακτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κυρίου Γκίκα Χαρδούβελη με τον γερμανό ομόλογό του κ. Βόλφγκαν Σόϊμπλε αναμένεται την Τετάρτη στις 18:30 ( 17:30 ώρα Βερολίνου).

Στην έκτακτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Φόρουμ του ΟΟΣΑ που πραγματοποιείται στη γερμανική πρωτεύουσσα, αναμένεται να συζητηθούν η πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα και το πλαίσιο προληπτικής στήριξης για την ελληνική οικονομία από την Πρωτοχρονιά του 2015.

Εντωμεταξύ, στις οκτώ εβδομάδες που απομένουν ως τις γιορτές ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης θα επιχειρήσει να «κλειδώσει» το σχήμα της προληπτικής στήριξης για το 2015 γεμίζοντας τον κουμπαρά με «ελληνικά» λεφτά και όχι με νέα ευρωπαϊκά δάνεια. Η διαδρομή αυτή είναι γεμάτη παγίδες…

Στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο παρασκήνιο η ελληνική πλευρά πιέζει για ένα σχήμα εποπτείας που θα σχεδιαστεί για την περίπτωση της Ελλάδας (tailor-made) και δεν θα περιέχει τον «κωδικό» MoU (δηλαδή την υπογραφή μνημονίου), όρος που υπάρχει και στις δύο εκδοχές προληπτικής στήριξης (ECCL και PCCL) του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=645255