Δραματική μείωση ρωσικών τουριστικών αφίξεων

Στη δραματική πτώση των αφίξεων Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αναφέρεται το μεγάλο αφιέρωμα – ανταπόκριση για τον ελληνικό τουρισμό στο μεγάλο ρωσικό ειδησεογραφικό portal, gazeta.ru.

Το ρεπορτάζ διαπιστώνει ότι αυτοί που θα σώσουν τον ελληνικό τουρισμό φέτος είναι οι Ευρωπαίοι, αφού, μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι τουρίστες μειώθηκαν περίπου κατά δύο φορές σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνει ωστόσο ότι προς το παρόν οι τουριστικές υποδομές της χώρας που στήθηκαν με στόχο το ρώσικο τουρισμό παραμένουν ελπίζοντας.

Η Ρωσία είναι η τέταρτη σε τουρίστες στην Ελλάδα, με τα τελευταία χρόνια να καλύπτει το 5,5% – 7,5% της αγοράς, ενώ, σε προορισμούς όπως η Κρήτη είναι δεύτερη με 15%. Ωστόσο, φέτος, ο ρωσικός τουρισμός δείχνει κατά πολύ μειωμένος σε όλη την Ευρώπη, με το δικό της τίμημα να πληρώνει και η Ελλάδα.

Τα κακά μαντάτα ξεκίνησαν από το 2014 με τις ρωσικές τουριστικές αφίξεις να είναι μειωμένες κατά 14%. Φέτος η πτώση συνεχίστηκε με τα μέχρι τώρα ποσοστά να φτάνουν το 29% και την Πρωτομαγιά ακόμη και το 66%.

Ωστόσο, η Ρωσίδα ανταποκρίτρια από την Κρήτη σημειώνει ότι οι τοπικές αρχές προσδοκούν αύξηση ρωσικών αφίξεων στην πορεία, βασιζόμενοι στην “αγάπη μεταξύ των δύο λαών”.