Σόιμπλε: Είπαμε στους Έλληνες ότι πρέπει να ξοδεύουν λιγότερα από όσα εισπράττουν

Μήνυμα στην Ελλάδα ότι θα πρέπει να ξοδεύει όσα εισπράττει απέστειλε ο ο Γερμανός Yπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του που παραχώρησε σε ένα μικρό κορίτσι.

Η κουβέντα για την Ελλάδα ξεκίνησε όταν η μικρή ρεπόρτερ ρώτησε τον Γερμανό Υπουργό για το ύψος χρέους της Γερμανίας. Αφού ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι το ύψος του «προκαλεί ίλιγγο» καθώς είναι της τάξης του 1,4 τρισ. ευρώ ξεκίνησε τα «καρφιά» λέγοντας με νόημα “μην ανησυχείς εμείς το αποπληρώνουμε πάντα, αν κάποιος, όμως, ξοδεύει περισσότερα από όσα βγάζει τότε κάποια στιγμή θα κινδυνεύσει και εμείς αυτό δεν το κάνουμε”.

Τα δεικτικά σχόλια του κ. Σόιμπλε έγιναν ακόμα πιο συγκεκριμένα όταν η μικρή κοπέλα του έδειξε μια φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας του ότι «είχατε κάποια προβλήματα με αυτόν το τελευταίο διάστημα» για να της απαντήσει ο κ. Σόιμπλε: «Επειδή έχουν πάρα πολλά και επειδή ξοδεύουν πιο πολλά από τα έσοδά τους τους είπαμε: Σας δανείζουμε, σας βοηθάμε αλλά πρέπει να αρχίσετε να μην ξοδεύετε περισσότερα από όσα εισπράττετε».

Στο τέλος, ωστόσο, θέλοντας να απαλύνει τις εντυπώσεις από όσα είχε πει προηγουμένως δέχθηκε τα σοκολατένια ευρώ που του έκανε δώρο η νεαρή ρεπόρτερ λέγοντας «θα πάρω μερικά για τον Έλληνα συνάδελφό μου για να έχει καλή διάθεση».