Υπέρ ενός προσωρινού Grexit τάσσεται ο Χανς Βέρνερ Σιν

Κάλεσμα στους Ευρωπαίους εταίρους να αφήσουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει προσωρινά την Ευρωζώνη απηύθυνε ο επιφανής Γερμανός οικονομολόγος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo) Χανς- Βέρνερ Σιν. Μιλώντας στο οικονομικό δίκτυο CNBC, ο κ. Χανς- Βέρνερ Σιν τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι αφερέγγυα, και καθυστερούμε τη διαδικασία να την κηρύξουμε ως τέτοια, κάτι που θα ήταν παράνομο, εάν ήταν ιδιωτική εταιρεία».

Η συζήτηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, που θα μπορούσε να προκαλέσει την έξοδό της από την Ευρωζώνη, έχει ενταθεί αυτή την εβδομάδα, τονίζει το CNBC, επισημαίνοντας τις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, εάν δεν λάβει περαιτέρω βοήθεια από τους πιστωτές της.

«Είναι ώρα για ένα μεγάλο κούρεμα του χρέους και πιο ριζοσπαστικά μέτρα για να βοηθηθεί η Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Χανς- Βέρνερ Σιν και πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο η Ελλάδα να επιλύσει τα προβλήματά της παραμένοντας εντός της Ευρωζώνης.

«Δεν είναι καλύτερο να έχουμε ένα πιο ευέλικτο ευρώ, όπου κάποιος να μπορεί να φύγει προσωρινά και να επιστρέψει αργότερα με ένα υποτιμημένο νόμισμα, αντί να προσπαθούμε να επιβάλουμε την υποτίμηση εσωτερικώς; Αυτό είναι μια συνταγή για αύξηση της ανεργίας και για (πρόκληση) αναταραχής» κατέληξε ο κ. Χανς Βέρνερ Σιν.