Ο Βασίλης Αξιώτης προτείνει τη δημιουργία "Ταμείου Μελλοντικών Γενεών"

Τη δημιουργία του Ταμείου Μελλοντικών Γενεώνως μία μορφή αντίστροφου συνταξιοδοτικού, πρότεινε, σε ομιλία του στη Βοστόνη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «AXION Energy ΑΕ», Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, στο πλαίσιο συνεδρίου, που διοργάνωσε το «Greek Economic Forum», υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών και του Πανεπιστημίου του Harvard. 

Στην ομιλία, που πραγματοποιήθηκε στο Harvard, ο νεαρός επιχειρηματίας -ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών- επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ταμείο, το οποίο θα αντλεί κεφάλαια από την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάδας και της παραγωγής υδρογόνου. 

Με βάση την πρόταση του Β. Αξιώτη, τα κεφάλαια αυτά θα επενδύονται μακροπρόθεσμα σε χρηματοοικονομικές αγορές του εξωτερικού, με τα κέρδη να διατίθενται για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και της έρευνας και της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. 

Διαχειριστές του ταμείου θα είναι διακεκριμένοι Έλληνες της ομογένειας (επιστήμονες και επιχειρηματίες), ενώ παρά το γεγονός ότι τα χρήματα του ταμείου δεν θα προστίθενται στον κρατικό προϋπολογισμό, εν τούτοις το ελληνικό κράτος θα μπορεί να δανείζεται ποσά από αυτό, με πολύ χαμηλά επιτόκια. 

«Η γενιά η δική μας χαρακτηρίζεται από πολλούς χαμένη-αδικημένη, εξαιτίας λαθών του παρελθόντος. Θεωρώ πως έφθασε η στιγμή η γενιά μας να εργαστεί όχι μόνο για να διορθώσει τα λάθη των προηγούμενων (π.χ. συνεισφορά σε ταμεία για να μπορούν να πληρώνονται οι συντάξεις) αλλά κυρίως για τις επόμενες, για τα παιδιά που θα έρθουν στον κόσμο και τους αξίζει να αρχίσουν τη ζωή τους με ελπίδα για το αύριο», τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Β. Αξιώτης.

AXIOTIS_HARVARD_3

AXIOTIS_HARVARD_1

AXIOTIS_HARVARD_2

 AXIOTIS_HARVARD_4