Σόιμπλε: Χωρίς ουσία αλλά καλύτερη η ατμόσφαιρα στις συζητήσεις με την Ελλάδα

“Το κλίμα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα βελτιώθηκε, όχι όμως και η ουσία”, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο του Συμβουλίου του Ecofin. Ο κ. Σόιμπλε δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι “η ατμόσφαιρα έχει γίνει καλύτερη” στις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά ωστόσο όμως ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει το ίδιο και για την ουσία των ζητημάτων λέγοντας με νόημα ότι “η Ελλάδα είναι σε λάθος κατεύθυνση”.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι «το ΔΝΤ πρέπει να μείνει μέσα στο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα» ενώ μιλώντας για την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη τόνισε ότι «σχεδόν σε όλες τις οικονομίες της Ευρώπης σημειώνεται ανάκαμψη. Τα μέλη της ΕΕ σημειώνουν πρόοδο ως προς την φορολογία».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, λίγο μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης του EcoFin στις Βρυξέλλες σημείωσε ότι “γνωρίζουμε την περιπλοκότητα της κατάστασης στην Ελλάδα σε σχέση με το πρόβλημα της ρευστότητας και είναι ένα από τα θέματα που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών”.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στο χθεσινό Eurogroup, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι «καλύφθηκε πολύ έδαφος» ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής ο οποίος δήλωσε από τις Βρυξέλλες οι επαφές με την ελληνική πλευρά συνεχίζονται και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, τόσο στο τεχνικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο.