Τουλάχιστον έξι δικογραφίες ακόμη είναι έτοιμες για την λίστα Λαγκάρντ

Τουλάχιστον έξι δικογραφίες, οι οποίες αφορούν σε πρόσωπα γνωστά με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις στο εξωτερικό, τα ονόματα των οποίων συγκαταλέγονται στην λίστα Λαγκάρντ, περιμένει από μέρα σε μέρα η Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να προχωρήσει σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν είτε να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί είτε να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.

Ήδη τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει δύο συλλήψεις από την Αστυνομία για το ίδιο θέμα, ενώ ένας επιχειρηματίας πήγε μόνος του στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για να διευθετήσει τις εκκρεμότητές του. Κατά πληροφορίες, το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και άλλοι επιχειρηματίες προκειμένου το όνομά τους να μην εμπλακεί με τη δικαιοσύνη ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν πιθανώς να κάνουν χρήση και της ρύθμισης για τις 100 δόσεις προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα.

Οι αρχές προχωρούν την όλη διαδικασία με απόλυτη μυστικότητα και προσοχή προκειμένου κανένα όνομα να μην διαρρεύσει πριν οι αστυνομικοί να το έχουν εντοπίσει και πιθανώς συλλάβει. Στο πλαίσιο αυτό όλες οι συνεννοήσεις ανάμεσα στους Εισαγγελείς και στους Αστυνομικούς γίνονται σε υψηλό μόνο επίπεδο ιεραρχίας.