WSJ: Επόμενο κρίσιμο τεστ για την Ελλάδα η καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ

Εγκλωβισμένη σε ένα κυκεώνα ατέρμονων συνομιλιών με τους δανειστές, θέλοντας να εξασφαλίσει όρο το δυνατόν γρηγορότερα την επόμενη δόση των 7,2 δισ. ευρώ από το πακέτο διάσωσης των συνολικά 245 δισ. ευρώ, βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέβαλε χθες την δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, τα προβλήματα ρευστότητας στα κρατικά ταμεία παραμένουν την ώρα που οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος παρατείνονται και η συμφωνία με τους δανειστές δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Wall Street Journal, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιδόθηκε σε ένα μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών τα τελευταία 24ωρα με Ευρωπαίους ομολόγους του, προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν σε καίρια σημεία της διαπραγμάτευσης.

WSJ

Όπως επισημαίνει η WSJ, οι μεγάλες διαφωνίες μεταξύ Αθήνας και δανειστών αφορούν το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Αυτά τα δύο ζητήματα είναι τα «αγκάθια» που καθυστερούν την επίτευξη συμφωνίας για το μέλλον της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί δραματικά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας και αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη, επισημαίνει το άρθρο.

Επόμενο κρίσιμο τεστ για την Ελλάδα είναι η ανάγκη για την καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ, ύψους 750 εκατ. ευρώ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου.