Κάθε Έλληνας θα έπρεπε να πληρώσει 38.600 δολάρια για την αποπληρωμή του χρέους

Το ελληνικό χρέος είναι στην διεθνή επικαιρότητα και η αντιμετώπισή του προκαλεί ατελείωτες συζητήσεις , δεν είμαστε όμως η μόνη χώρα με δημόσιο χρέος.

Το Open Europe «χαρτογράφησε» με δύο τρόπους την Ευρώπη. Στον ένα χάρτη, καταγράφεται το ποσοστό του δημόσιου χρέους με βάση το ΑΕΠ, με την Ελλάδα να είναι στην κορυφή της λίστας με 175%, ενώ ακολουθούν Ιταλία (133%) και Πορτογαλία (128%).

1

Ο δεύτερος χάρτης αφορά πιο άμεσα τους πολίτες της Ευρώπης. Σε αυτόν, καταγράφεται το κατά κεφαλήν χρέος ή πιο απλά τι ποσό θα έπρεπε να πληρώσει ο κάτοικος κάθε χώρας- σε χιλιάδες δολάρια- αν το συγκεκριμένο κράτος αποφάσιζε να αποπληρώσει μεμιάς όλο το χρέος της, συγκεντρώνοντας χρήματα από τους πολίτες.

2

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κάθε Έλληνας θα έπρεπε να πληρώσει 38.600 δολάρια, οι Ιταλοί θα έπρεπε να καταβάλουν 46.000 δολάρια, οι Ιρλανδοί 59.900 και οι Ισλανδοί 59.000.

Οι δύο χάρτες προέκυψαν μετά από τα επίσημα στοιχεία του 2013, κάτι το οποίο σημαίνει πως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, καθώς στην Ελλάδα το 2014, υπήρξε αύξηση του χρέους.