Για την εκταμίευση της δόσης απαιτείται ολοκλήρωση της αξιολόγησης λέει ο Γ. Ντάισελμπλουμ

Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Ελλάδα και μετά να ακολουθήσει η εκταμίευση της δόσης, τόνισε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο επικεφαλής της συνεδρίασης εκτίμησε ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές με την Ελλάδα, και εκτίμησε ότι «ξεμένουμε από χρόνο».

«Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση στο Eurogroup του Μαΐου», υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Την ανησυχία τους για την μικρή πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις εξέφρασαν στην συνεδρίαση οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε μέσω Twitter, αμέσως μετά τη λήξη των συζητήσεων, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις. Παράλληλα διαπιστώθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν επειγόντως οι διαπραγματεύσεις.

baldis-tweet-dobrovskis

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Μάλτας Έντουαρντ Σικλούνα, που δήλωσε μετά τη συνεδρίαση πως σημειώθηκε «πλήρης κατάρρευση στην επικοινωνία» και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά μιλάμε διαφορετική γλώσσα».