Εντυπωσιασμένος ο Κατάινεν από ελληνική εταιρία καλλυντικών

Εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και τα προϊόντα ελληνικής εταιρίας καλλυντικών, την οποία επισκέφθηκε, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν, δηλώνοντας μάλιστα ότι αν η Ελλάδα είχε πολλές τέτοιες εταιρείες, δεν θα γνώριζε οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους, πρόκειται για την αμιγώς ελληνική εταιρεία φυτικών καλλυντικών APIVITA, την οποία ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, επισκέφθηκε μαζί με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Ο κ. Κατάινεν έδειξε ενδιαφέρον με τη δουλειά που έχει γίνει στο εργοστάσιο στο Μαρκόπουλο, αλλά και με τα προϊόντα της εταιρείας, τονίζοντας ότι, εάν υπήρχαν πολλές τέτοιες εταιρείες, η Ελλάδα δεν θα γνώριζε κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι η APIVITA έχει λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και τα νέα της γραφεία βρίσκονται στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου Αττικής για ένα βιοκλιματικό πράσινο εργοστάσιο επένδυσης 14,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τον περασμένο χρόνο, η εταιρεία, με επικεφαλής το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, πραγματοποίησε μία μεγάλη επένδυση στο κέντρο της Αθήνας, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά έναν πολυχώρο Spa Υγείας και Ομορφιάς στο Κολωνάκι. Παράλληλα η εταιρεία, «τρέχει» πέντε προγράμματα σχετικά με ανάπτυξη προιόντων και καλλιεργειών.

Αναφορικά με την εξωστρέφεια της Apivita, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε μεγάλες αγορές του κόσμου, όπως Αμερική, Ιαπωνία, Χογκ Κογκ, Βρετανία, Ισπανία, ενώ πρόσφατα κατέκτησε και στη Ρωσία. Άμεσοι στόχοι και μέχρι το 2017, σύμφωνα με το σχεδιασμό της, είναι να βρίσκεται στη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ταιβάν, Κορέα, Καναδά και Μαλαισία. Στην Ελλάδα, η Apivita προχώρησε σε μία αναδιάρθρωση των φαρμακείων στα οποία πουλά, που σημαίνει ότι εφεξής θα βρίσκεται μόνο στα μεγάλα φαρμακεία.

Η Apivita απασχολεί 400 άτομα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 217 βρίσκονται στην Ελλάδα.