"Η Ελλάδα τώρα πάει χειρότερα" τόνισε ο κ. Κατάινεν

Την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα εκεί που βρισκόταν τα τέλη του προηγούμενου χρόνου εξέφρασε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, που βρίσκεται στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη.

Ο κ. Κατάινεν σημείωσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση», ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει υπόνοιες για την πρόοδο που είχε σημειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας με νόημα ότι «πριν λίγους μήνες η ανάπτυξη επέστρεφε στην χώρα, έστω και αργά. Τώρα, η Ελλάδα πάει χειρότερα. Τα εσωτερικά ζητήματα δημιουργούν αβεβαιότητα».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι εταίροι μπορούν να δώσουν χείρα βοηθείας στην Αθήνα, ο κ. Κατάινεν υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί μόνη της η Ευρωπαϊκή Ένωση να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας, χρειάζεται και εθνική προσπάθεια. Ελπίζω η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο στο Eurogroup της Παρασκευής».