Κοσμήματα εμπνευσμένα από το Μαϊάμι

Πίσω από την επιτυχημένη σειρά κοσμημάτων Tous κρύβεται μία επιτυχημένη και ταλαντούχα προσωπικότητα: η Ισπανίδα σχεδιάστρια Marta Tous.

Η Marta Tous επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες την Ελλάδα, με αφορμή την νέα της συλλογή Άνοιξη/ καλοκαίρι 2015.

21 07

Δήλωσε ότι η νέα της συλλογή είναι εμπνευσμένη από το εξωτικό και γεμάτο αντιφάσεις Μαϊάμι. ”Τα χρώματα και οι αντιθέσεις της πόλης είναι τα στοιχεία που ήθελα να δείξω μέσα από τις δημιουργίες μου” τονίζει η ίδια.

 

Και συμπληρώνει: «Αυτό που μου αρέσει στο κόσμημα είναι η δυνατότητα να συνδυάσεις διαφορετικά υλικά με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, τα διαμάντια που χρησιμοποίησα σε αυτή τη συλλογή ήθελα να έχουν την αίσθηση της κίνησης».

19 05

Οι δημιουργίες της απευθύνονται σε καθημερινές, δυναμικές γυναίκες. «Θέλω τα κοσμήματα που σχεδιάζω να μπορούν να φορεθούν εύκολα σε όλες τις περιστάσεις. Αυτήν τη φορά, όμως, πήγα ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησα κομμάτια πιο προκλητικά».

22 02

Η διάσημη σχεδιάστρια επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο την Ελλάδα:  “Η ανταπόκριση της ελληνικής αγοράς είναι πολύ ικανοποιητική και νομίζω ότι σε αυτό παίζουν ρόλο οι πολλές ομοιότητες της ελληνικής με την ισπανική κουλτούρα. Άλλωστε είμαστε και οι δύο μεσογειακοί λαοί”.

12