Νίκος Βέρτης: Το μυστήριο με τον «μαϊμού» εμβολιασμό και ο μεγιστάνας χορηγός

Ο Μάνος Επιτροπάκης σήκωσε το κινητό του τηλέφωνο για να βγάλει μια selfie στην είσοδο του κέντρου ΥΤΟΝ, εκείνη την σχετικά κρύα μέρα του Απρίλη.

Στο φόντο ο Νίκος Βέρτης έμοιαζε να του χαμογελάει, το ημερολόγιο έγραφε Τρίτη 13 Απριλίου του 2021-για τους προληπτικούς η αποφράς των αποφράδων-όμως πιθανότατα η ημερομηνία δεν τον απασχόλησε καθόλου.

Ο μουσικός που τότε ανήκε στην πολυπληθή ορχήστρα του δημοφιλούς ερμηνευτή, είχε κληθεί μαζί με τριάντα περίπου άτομα αλλά και συγγενικά πρόσωπα του Βέρτη για να εμβολιαστεί κατά του Covid-19, προκειμένου να πετάξουν τον Μάϊο στο Ισραήλ για δύο συναυλίες.

vertis-8

Κι ήταν αυτός ο μαζικός εμβολιασμός που οργανώθηκε από την Ισραηλινή εταιρία παραγωγής των συναυλιών, έλαβε χώρα στο κέντρο ΥΤΟΝ και διενεργήθηκε από έναν ψευτογιατρό σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που έμελλε να γεννήσει μια σφοδρή αντιπαράθεση.

Μια αντιπαράθεση που αφορά δύο πρώην πλέον μουσικούς του Νίκου Βέρτη εις εκ των οποίων ο Περικλής Αλιώπης παραιτήθηκε και κινήθηκε δικαστικά κατά αγνώστων. Ο έτερος, Μάνος Επιτροπάκης που πήγε ως μάρτυρας του Αλιώπη, απολύθηκε σύμφωνα με τα έγγραφα της αγωγής του που έχει στην διάθεση του protothema.gr επειδή του ζητήθηκε από τον Νίκο Βέρτη να ανακαλέσει τα όσα είχε καταθέσει για τον «μαϊμού» εμβολιασμό και δεν το έπραξε.

Ο δημοφιλής ερμηνευτής παραδέχεται ότι έπεσε θύμα απάτης από πρόσωπο που τους έστειλε η Ισραηλινή εταιρία παραγωγής για τον εμβολιασμό τους αλλά διαφωνεί κάθετα με τους ισχυρισμούς των δύο πρώην μουσικών του για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το πολύ στενό του περιβάλλον μόνο αυτοί οι δυο μουσικοί και πρώην μέλη τής ορχήστρας του πλέον, διαχώρισαν την θέση τους με σκοπό να τον εκδικηθούν, καθώς στον έναν αρνήθηκε να δανείσει 50.000€ ένα χρόνο πριν το συμβάν, ενώ ο άλλος ενημερώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει να ανήκει στην ορχήστρα του.

Για τους ανωτέρω λόγους εν γνώσει τους ισχυρίζονται ψευδώς πως τους ενέπλεξε σε μια διαδικασία παράνομου εμβολιασμού, την στιγμή που γνωρίζουν ότι και ο ίδιος εξαπατήθηκε, ενώ άλλωστε τον είδαν να εμβολιάζεται, μαζί με άτομα της οικογένειας του, όπως η σύζυγος του αδερφού του και μητέρα των ανιψιών του και συνεργάτες του.

Εναντίον τους έχουν ήδη γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης του.

vertis-01
vertis-02

Ο τραγουδιστής επισήμανε στην δήλωση του: «Παρά το γεγονός ότι δεν επιθυμούσα την δημοσιοποίηση του θέματος, καθώς αφενός αυτή δεν αλλάζει κάτι στην εξέλιξη της υπόθεσης, ούτε μου προσφέρει ηθική ικανοποίηση, αφετέρου δε έχω ήδη ακολουθήσει, μαζί με τα υπόλοιπα θύματα αυτής της υπόθεσης, τη νομική οδό, η στάση δυο συγκεκριμένων ατόμων με αναγκάζει να τοποθετηθώ. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και κάνω υπομονή μέχρι να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Θέλω να τονίσω ότι καθόλη την διάρκεια της πανδημίας τήρησα όλα τα μέτρα και εμβολιάστηκα εκ νέου (ξανά μετά τον δήθεν εμβολιασμό μου) αμέσως μόλις άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκω καθώς στόχος όλων μας ήταν να προστατεύσουμε την υγεία μας».

Μόνο που οι δύο μουσικοί του-ο Επιτροπάκης ήταν μαζί του για δέκα χρόνια και ο Αλιώπης για πέντε-έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για τα όσα τους προσάπτει ο Νίκος Βέρτης γι’ αυτή την απίστευτη ιστορία και τα όσα ακολούθησαν.

vertis-03
vertis-04

Οι τετράδες και τα πλαστά πιστοποιητικά

Εκείνη την Τρίτη του Απρίλη, όλοι οι μουσικοί και οι τεχνικοί που δουλεύουν χρόνια με τον Νίκο Βέρτη, αλλά και συγγενικά πρόσωπα του τραγουδιστή εμφανίστηκαν στο κέντρο ΥΤΟΝ για να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Αυτό που ζήταγε δηλαδή η κυβέρνηση του Ισραήλ μαζί με τεστ αντισωμάτων από όλους ανεξαιρέτως τους ταξιδιώτες που έφταναν στο Τελ Αβιδ, αφού η πανδημία ήταν σε έξαρση.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βέρτη η Ισραηλινή εταιρία παραγωγής EGOeast Advertising που ανέλαβε την οργάνωση των δύο συναυλιών είχε αποστείλει αίτημα στην Ελληνική κυβέρνηση για να εμβολιαστούν κατ’ εξαίρεση ο Νίκος Βέρτης και η ομάδα του, αφού στην χώρα μας η πλατφόρμα εμβολιασμού εκείνη τη περίοδο είχε ανοίξει μόνο για τις μεγάλες ηλικίες.

Όταν το αίτημα σωστά κατά τον Βέρτη που δεν ήθελε ιδιαίτερη μεταχείριση απορρίφθηκε, οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν ότι αναλαμβάνουν αυτοί τον εμβολιασμό που θα πραγματοποιηθεί από Κύπριο γιατρό.

vertis-1
vertis-2

Το συνολικό κόστος των εμβολίων και των πιστοποιητικών από την Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ανέλαβε ο επιχειρηματίας και επενδυτής Meni Weitzman.

Έτσι, την Τρίτη το μεσημέρι στις 13 Απριλίου, ο Νίκος Βέρτης, ο στενότατος συνεργάτης του Χαράλαμπος Καμπάς, η σύζυγος του τελευταίου, η νύφη του τραγουδιστή, οι μουσικοί και οι τεχνικοί προσήλθαν στο κέντρο διασκέδασης.

Ο ερμηνευτής είχε ήδη βιώσει την απώλεια πρώτης του ξαδέρφης, η οποία έσβησε στην εντατική χωρίς να πάσχει από κανένα υποκείμενο νόσημα, γι’ αυτό και έφερε συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία αγωνιούσαν για την υγεία τους ώστε να κάνουν το εμβόλιο αφού μπορούσαν.

vertis-3
vertis-4

Οι μουσικοί και τεχνικοί εμβολιάστηκαν σε τετράδες και επέστρεψαν ξανά στην σουίτα του ΥΤΟΝ για την δεύτερη δόση στις 4 Μαϊου πριν πετάξουν για το Ισραήλ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγωγή του ο Μάνος Επιτροπάκης «Από τη διασταύρωση των πληροφοριών μεταξύ των συναδέλφων μου, διαπιστώσαμε ότι δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις ιατρικοί κανόνες και όχι μόνο δεν καταγράφησαν τα απαιτούμενα στοιχεία σχετικά με το ιατρικό ιστορικό μας, αλλά ούτε καν ερωτήθηκε κανείς μας για τυχόν παθήσεις ή εάν έπασχε από κάποια ασθένεια, αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια αλλεργία που ενδεχομένως θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία του και άλλα σχετικά ερωτήματα, αναγκαία για την περαιτέρω διενέργεια του εμβολιασμού μας».

Οι μουσικοί και τεχνικοί ενημερώθηκαν ότι θα παραλάβουν τις κάρτες εμβολιασμού από την Κυπριακή Δημοκρατία στο αεροδρόμιο λίγο πριν πετάξουν για Ισραήλ.
Έτερος συνεργάτης του Νίκου Βέρτη ενημέρωσε σύμφωνα με τα έγγραφα ότι οι κάρτες αυτές ήταν προσωρινές-κάτι που δεν ισχύει σύμφωνα με την πολιτική εμβολιασμού της Κύπρου-ενώ τους προέτρεψε να μην τις δείξουν πουθενά.

«Ωστόσο όταν παραλάβαμε τις εν λόγω κάρτες εμβολιασμού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (και δη κατά την έξοδό μας από την πύλη αναχώρησης της πτήσης μας και έχοντας ήδη παραδώσει τις αποσκευές μας), μας ανέμενε νέα έκπληξη, αφού διαπιστώσαμε ότι αναγράφονταν αναληθή στοιχεία. Συγκεκριμένα, στις εν λόγω κάρτες εμβολιασμού-που φέρονταν να έχουν εκδοθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και ο εμβολιασμός μας να έχει διενεργηθεί από κάποιον Κύπριο ιατρό επ’ ονόματι Δρ. Γεώργιο Χριστοδουλίδη, Γενικό Παθολόγο-, οι ημερομηνίες εμβολιασμού που αναγράφονταν ήταν διαφορετικές από τις πραγματικές (ήτοι 11-4-2021 ως ημερομηνία της πρώτης δόσης, αντί της πραγματικής ημερομηνίας 13-4-2021 και αντίστοιχα η δεύτερη δόση την 1-5-2021, αντί της πραγματικής ημερομηνίας 4-5-2021), ο δε τόπος διενέργειας του εμβολιασμού φερόταν το «MEGA EMVOLIASTIKO KENTRO ELLINIKON ATHINA»!».

vertis-5

Τα παρατράγουδα και οι εκατέρωθεν αγωγές

Αν δει κάποιος μια πραγματική κάρτα εμβολιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις αντίστοιχες που παρέλαβαν οι συνεργάτες του Νίκου Βέρτη μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει ότι είναι πλαστές.

Όλες ανέγραφαν διαφορετική ημερομηνία εμβολισμού από την πραγματική που έλαβε χώρα στο ΥΤΟΝ, ενώ για την δεύτερη δόση του Νίκου Βέρτη που ταξίδεψε νωρίτερα στο Ισραήλ ανέγραφε 1 Μαϊου του 2021, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο!

Ότι κι αν συνέβη πραγματικά οι συναυλίες τελικά δεν έγιναν ποτέ, αφού η Χαμάς είχε αντίθετη άποψη και οι ρουκέτες έπεφταν σαν το χαλάζι, με αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο ο Βέρτης και οι μουσικοί να τρέχουν στα καταφύγια.

Τα αποκαλυπτήρια άρχισαν όταν ο Επιτροπάκης έκανε τεστ αντισωμάτων στην Αθήνα το οποίο ήταν αρνητικό και ενημέρωσε τους υπόλοιπους συναδέλφους του, οπότε και ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Νίκο Βέρτη.

vertis-6
vertis-7

Αυτό που φέρεται να ενόχλησε περισσότερο τους μουσικούς και τους τεχνικούς σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ήταν το γεγονός ότι ο ερμηνευτής που είχε κάνει τεστ αντισωμάτων στις 9 Μαίου, το οποίο βγήκε αρνητικό δεν τους ενημέρωσε.

Στις 21 Μαίου ο στενός συνεργάτης του Χαράλαμπος Καμπάς στέλνει ένα απαντητικό mail στους ενδιαφερόμενους όπου επιρρίπτει την ευθύνη στην εταιρία παραγωγής του Ισραήλ η οποία ανέλαβε τον εμβολιασμό.

Οι Αλιώπης και Επιτροπάκης μαζί με έναν ακόμη μουσικό απαντούν έντονα ενώ σταδιακά αρχίζουν τα αποκαλυπτήρια για τον ψευτογιατρό που τελικά ήταν διασώστης.

Ο πρώτος παραιτείται και ο δεύτερος απολύεται με sms όταν αρνείται να ανακαλέσει τα όσα είχε καταθέσει για την υπόθεση μετά την μήνυση κατά αγνώστων που υπέβαλλε ο Αλιώπης.

Η αγωγή του τσελίστα για εκδικητική απόλυση κατά του Νίκου Βέρτη δεν θα μείνει αναπάντητη από τον τραγουδιστή που πιστεύει ότι εξαπατήθηκε από έναν ψευτογιατρό τον οποίο μήνυσε.

Μάλιστα η μήνυση του μοιράστηκε στους μουσικούς του για να την υπογράψουν κι αυτοί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν την υπέγραψαν όλοι, ενώ πλέον η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τα περαιτέρω.

vertis-9

Αυτό όμως που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι το γιατί ο Νίκος Βέρτης δεν κινήθηκε νομικά-εκτός από ένα εξώδικο που έστειλε στην Ισραηλινή εταιρία-εναντίον της.

Εφόσον οι Ισραηλινοί ανέλαβαν τον εμβολιασμό «μαϊμού», αυτοί βρήκαν τον ψευτογιατρό σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα σχετικά έγγραφα και ενέπλεξαν την κυβέρνηση τους και αυτή της Κύπρου, τον Νίκο Βέρτη και τον Ισραηλινό επενδυτή, δεν πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις;

Το ποιος χορήγησε τις πλαστές κάρτες εμβολιασμού στους μουσικούς του τραγουδιστή με την σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κάτι που ήδη ερευνάται στη Μεγαλόνησο από τις αρμόδιες αρχές.

Ο ψευτογιατρός που ήταν διασώστης είναι υπαρκτός, ο έτερος που υπέγραψε τις περιβόητες προσωρινές κάρτες που έλεγαν ότι ο εμβολιασμός διενεργήθηκε στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Ελληνικού δεν υπάρχει ως πρόσωπο και τα ερωτηματικά όλο και πληθαίνουν γι΄ αυτή την απίστευτη υπόθεση. Μένει να δοθούν και οι απαντήσεις μέσω της νομικής οδού.

Μέχρι να γίνει αυτό ίσως αρκούν κάποιες λέξεις από την απάντηση ενός μουσικού της ορχήστρας του στα όσα τους είπε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Βέρτη στις 21 Μαίου του 2021 μετά τα αποκαλυπτήρια για όσα έλαβαν χώρα εκείνη την άνοιξη: «Εγώ δεν μπορώ να μπω σε μια διαδικασία και να γίνω πειραματόζωο. Από τον όλο χειρισμό διακρίνω ότι όλα έγιναν στο πόδι και στα χαμένα. Δεν θέλω να χάσω την εμπιστοσύνη μου αλλά είμαι έτοιμος. Ο δικός σου γιατρός ίσως σου είπε να ξανακάνεις εμβόλιο. Ο δικός μου είπε ΟΧΙ. Οπότε για να δουλέψω ή να εκμεταλλευτώ τις όποιες ελευθερίες μου θέλω το πιστοποιητικό από το εμβόλιο που με υποχρεώσατε να κάνω. Δεν έχω κάνει τεστ αντισωμάτων. Λογικά θα κάνω τη Δευτέρα. Νιώθω όμως εγκλωβισμένος και ακάλυπτος.

Εγώ πειραματόζωο για ένα μεροκάματο δεν θα γίνω…».