Η απάντηση του πρίγκιπα Κάρολου στο δημοσίευμα για τις «σακούλες με λεφτά» - «Δεν έγινε καμία παράνομη ενέργεια»

Mε σωστό τρόπο καταβλήθηκαν οι φιλανθρωπικές δωρεές που δέχτηκε ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας, ανακοίνωσε το γραφείο του μετά το δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι ο Κάρολος έλαβε τρία εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά από έναν πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, μέρος των οποίων ήταν τοποθετημένα σε σακούλες και βαλίτσες.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times ανέφερε ότι ο Κάρολος έλαβε τεράστια χρηματικά ποσά σε μετρητά από τον ίδιο τον Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι κατά το διάστημα 2011 και 2015.

“Οι φιλανθρωπικές δωρεές που δέχτηκε από τον Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ διοχετεύθηκαν άμεσα σε μια από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του πρίγκιπα, η οποία πραγματοποίησε την δέουσα διαχείριση και μας διαβεβαίωσε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες”, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το γραφείο του Καρόλου.

Η Sunday Times ανέφερε ότι δεν υπήρξε υπαινιγμός πως οι δωρεές ήταν παράνομες. Η αστυνομία και η βρετανική Επιτροπή Φιλανθρωπίας ερευνούν τους ισχυρισμούς.

Sunday Times: O πρίγκιπας Κάρολος έλαβε σακούλες με 3 εκατ. ευρώ από σεΐχη του Κατάρ

Σακούλες γεμάτες μετρητά αναφέρεται πως έλαβε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι, αποκάλυψε νωρίτερα σε δημοσίευμά της η Sunday Times.

Η βρετανική εφημερίδα μετέδωσε ότι τα χρήματα έφτασαν στα χέρια του διαδόχου του θρόνου σε βαλίτσα αλλά και σε σακούλα από ψώνια.

Ο πρίγκιπας παρέδωσε το ποσό σε βοηθούς του που φρόντισαν να περάσουν όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπική οργάνωση, αφού τα μέτρησαν με το χέρι.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα προσφέροντας κάτι σε αντάλλαγμα για τις δωρεές.

Οι παραλαβές, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγιναν μεταξύ του 2011 και 2015 μετά από μπαράζ συναντήσεων των δύο αντρών.