Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Μπριζίτ Μακρόν για τις φήμες πως γεννήθηκε άνδρας

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αφορμή στάθηκαν οι ανήκουστες φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ότι γεννήθηκε άνδρας, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της.

Υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας, μεταξύ των οποίων αντιεμβολιαστές και ακροδεξιοί κύκλοι, επιτέθηκαν στην Μπριζίτ Μακρόν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από δημοσίευμα ακροδεξιού εντύπου, το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τις αβάσιμες φήμες, η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας και ονομαζόταν Ζαν-Μισέλ Τρονιέ. Το «Τρονιέ» είναι το πατρώνυμο της πρώτης κυρίας της Γαλλίας. Πρόκειται για μία αήθη τρανσφοβική και ομοφοβική επίθεση με ακροδεξιά αποφορά, όπως εύστοχα σημειώνει το theFAQ.gr.

Χτυπώντας την γυναίκα για να χτυπηθεί ο άντρας: Οι φήμες ότι η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άντρας - ampa

Οι ανήκουστες φήμες που κυκλοφορούν για την Μπριζίτ Μακρόν

Οι φήμες αυτές κυκλοφορούν σε μια περίοδο που ο σύζυγός της προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης, μολονότι επισήμως δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Τις τελευταίες εβδομάδες το χάσταγκ «#JeanMichelTrogneux» βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις σε δημοφιλία στο Twitter στη Γαλλία.

Ο Ζαν Ενοσί, δικηγόρος της Μπριζίτ Μακρόν, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι έχει κινήσει νομική διαδικασία εναντίον πολλών ατόμων, αφού οι ψευδείς ισχυρισμοί κορυφώθηκαν έπειτα και από την κυκλοφορία ενός βίντεο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο δικηγόρος δεν κατονόμασε τα πρόσωπα εναντίον των οποίων έχουν κινηθεί αυτές οι διαδικασίες, ούτε αν έχει προσφύγει στα αστικά ή τα ποινικά δικαστήρια.

Το γραφείο της Μπριζίτ Μακρόν αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν γνώρισε τη σύζυγό του όταν εκείνος ήταν 15 ετών και εκείνη ήταν καθηγήτρια στο σχολείο όπου φοιτούσε.