«Ζαλίζει» το ποσό που θα πάρει η Melinda Gates μετά τον χωρισμό της από τον Bill Gates

Τον χωρισμό τους ανακοίνωσαν προσφάτως, μέσω μιας ανακοίνωσης, ο Bill και η Melinda Gates, στην οποία αναφέρουν ότι δεν μπορούμε πια να «μεγαλώσουμε μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας».

«Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας», επισημαίνεται στην κοινή τους ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν δεκάδες δημοσιεύματα, το ζευγάρι θα χωρίσει την αμύθητη περιουσία του με ιδιωτικό συμφωνητικό, ενώ όπως αποκαλύπτει το E!News, μετά την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε η Melinda, o Bill μετέφερε στο όνομά της 14 εκατομμύρια σε μετοχές της Canadian National Railway Company και 2,9 εκατομμύρια σε μετοχές της AutoNation, δηλαδή μετοχές συνολικής αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επισημαίνεται ότι ο Bill Gates, σύμφωνα με το Forbes, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την περιουσία του αυτή την χρονιά να υπολογίζεται στα 129 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μπορεί το ποσό που έδωσε στην εν διαστάσει σύζυγό του να φαντάζει μικρό μπροστά στην αμύθητη περιουσία του, φαίνεται όμως ότι πρόκειται απλώς για μια πρώτη κίνηση στο πλαίσιο της διευθέτησης της περιουσίας, καθώς το πρώην ζευγάρι δεν είχε υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό.

Το επί 27 έτη ζευγάρι είχε γνωριστεί στη Microsoft και είχε παντρευτεί στη Χαβάη το 1994. Το 2000 είχαν ιδρύσει μαζί το Bill & Melinda Gates Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας, των ασθενειών και των ανισοτήτων στον κόσμο, την οποία θα συνεχίσουν να διευθύνουν μαζί ακόμη και μετά το διαζύγιό τους.