Supermodel ετών....83!

Η Carmen Dell’Orefice είναι το γηραιότερο μοντέλο στο κόσμο με ηλικία 83 ετών. Το πρώτο της εξώφυλλο το έκανε στο περιοδικό  Vogue όταν ήταν 15 χρονών και από τότε δεν έχει σταματήσει να εργάζεται ως μοντέλο.

vogue_cover_2049750a_0

 

Μετράει 70 χρόνια καριέρας μέσα από τα οποία έχει να θυμάται αμέτρητα εξώφυλλα, πασαρέλες, συνεργασίες με τους καλύτερους οίκους υψηλής ραπτικής, με λίγα λόγια ανεπανάληπτες εμπειρίες μόδας.

Αποτελεί απτό παράδειγμα ότι η ομορφιά των ανθρώπων πηγάζει πρώτα από μέσα τους και το ψυχικό τους κόσμο και μετά αντανακλάται  στην εξωτερική τους εμφάνιση. Παρά τα άσπρα της μαλλιά και την ηλικία της η Carmen δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει ακόμα και σήμερα αυτό που αγαπάει πάρα πολύ, το μόντελινγκ.

Το περιοδικό New You την φιλοξενεί στο εξώφυλλο για την ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή έκδοσή του και η εμφάνιση της είναι άκρως εντυπωσιακή. Διαβάζοντας την συνέντευξη βλέπουμε ότι ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα και η αντίληψη που έχει για την ζωή, την μόδα, την διατροφή και το σεξ έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον.

newyoucover

Μετά από τρεις γάμους και έναν αρραβώνα φαίνεται ότι ο έρωτας στην ζωή της παίζει πολύ σημαντικό ρολό τον οποίο και τον απολαμβάνει μέχρι και σήμερα.

«Εννοείται πως έχω ακόμα σεξουαλική ζωή, γιατί όχι; Εάν έχεις μια Rolls Royce που έχει ακόμα ρόδες πηγαίνεις που και που και ανάβεις την μηχανή για να επιβεβαιώσεις ότι ακόμα λειτουργεί. Οπότε κάθε φορά που θέλεις να το οδηγήσεις είναι έτοιμο» και συνεχίζει λέγοντας χωρίς περιστροφές «πάντα υπάρχει κάποιος άντρας στη ζωή μου. Μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψω πολλά, αλλά ποτέ δεν θα εγκαταλείψω την αγάπη». 

Carmen_Dell_Orefice2

Επίσης, μιλάει για την διατροφή της και την άψογη σιλουέτα της. Τονίζει ότι στο θέμα αυτό γεννήθηκε τυχερή και με καλό μεταβολισμό. Δηλώνει ότι στην ζωή της δεν έχει στερηθεί το φαγητό και ότι η αγαπημένη της διατροφική ατασθαλία είναι το παγωτό. Το μυστικό για αυτήν, όπως λέει, είναι η δημιουργικότητα: «Εάν δεν σου αρέσει το νερουλό σπανάκι, μάθε να το σιγοψήνεις ή να το τρως ωμό».

Ακόμα, μιλάει και για τον ρολό που παίζει ο θάνατος μέσα στην ζωή της.  «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να ζήσουν τη ζωή τους και δεν ξέρουν πώς να πεθάνουν. Είναι μπερδεμένοι με τον θάνατο αλλά είναι μέρος της ζωής. Για αυτό πάντα λέω ότι θέλω να πεθάνω με τον τρόπο μου».

Τέλος, μιλάει για την μόδα του σήμερα και δίνει συμβουλές στα μοντέλα και τα παροτρύνει «να έχουν μόρφωση και ηθική υποστήριξη από την οικογένειά τους. Να αποταμιεύουν χρήματα και να τα χρησιμοποιήσουν για να εξασφαλίσουν μια πιο σταθερή καριέρα».