Ο «Θείος» Oscar, δεν είναι για τα διαλείμματα - Η πρόταση της Ακαδημίας, που πυροδότησε αντιδράσεις

Τέσσερα βραβεία Όσκαρ, εκείνα της καλύτερης φωτογραφίας καλύτερου μοντάζ, καλύτερης ταινίας μικρού μήκους και καλύτερου μακιγιάζ/κόμμωσης, σχεδιάζεται να ανακοινωθούν και να απονεμηθούν κατά τη διάρκεια των…διαφημιστικών διαλλειμμάτων… 

Στην εν λόγω σκέψη οδηγήθηκαν οι διοργανωτές, στο πλαίσιο της δέσμευσης να είναι η Τελετή Απονομής, της προσεχούς Κυριακής, η 91η της ιστορίας του θεσμού, συντομότερη σε διάρκεια.

Η πρόταση επικρίθηκε ως πολύ προσβλητική από ηθοποιούς, σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές και πέντε ημέρες αργότερα έπεσε στο κενό.

Ήταν 12 δύσκολοι μήνες για την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που καλείται να αποκαταστήσει τη δόξα της ετήσιας τελετής απονομής των βραβείων της και να αναδείξει τη βραδιά των ‘Οσκαρ σε μια must-see εκδήλωση, πόσο μάλλον που τα περυσινά ποσοστά τηλεθέασης στις ΗΠΑ κατακρημνίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο όλων το εποχών.

«Φέτος, κρισιμότερο ερώτημα από το ποιος θα κερδίσει στα ‘Οσκαρ είναι: τι συμβαίνει στην Ακαδημία;», δήλωσε ο δημοσιογράφος Τομ Γκρέι, του αμερικανικού περιοδικού Variety, ειδικός για τα βραβεία του Χόλιγουντ. «Υπήρξαν ένα σωρό λάθη. Αισθάνομαι ότι (στην Ακαδημία) παιδεύονται και ενεργούν κυριευμένοι από απελπισία», ανέφερε.

Δεχόμενη πιέσεις από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC για συντόμευση της διάρκειας της τελετής και για ανανέωση της ζωντάνιας της, η Ακαδημία είδε πολλές προσπάθειές της να γυρίζουν μπούμερανγκ.

Ο «Θείος» Oscar, είναι πάντα ο βασιλιάς και ο βασιλιά δεν είναι για τα…διαλείμματα…

Οι διοργανωτές αφού βρέθηκαν εκτεθειμένοι μετά από το κύμα αντιδράσεων, υποψηφίων και μη super stars, τελικά άλλαξαν γνώμη.

Σε ανακοίνωσή της, η Ακαδημία ανέφερε τα εξής: «Όλα τα Όσκαρ θα μεταδοθούν χωρίς περικοπές, όπως γίνεται παραδοσιακά. Είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή των Όσκαρ, στις 24 Φεβρουαρίου»