Τέσσερα μυστικά φροντίδας για πιο μακριά μαλλιά

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να μακρύνεις τα μαλλιά σου, δεν είναι όμως και ακατόρθωτο! Και εδώ το βασικό είναι να γνωρίζεις τα μυστικά εκείνα που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις πιο εύκολα τον στόχο σου. Παρακάτω θα μάθεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να αποκτήσεις πιο μακριά μαλλιά χωρίς κόπο.

Το να αποκτήσεις πιο μακριά μαλλιά σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη, μπορείς όμως να εφαρμόσεις ορισμένα μυστικά περιποίησης για να το πετύχεις πιο γρήγορα!

Σύμφωνα με το womenonly.gr:

Bούρτσισε τα μαλλιά σου σαν να είναι από χρυσάφι!

newego_LARGE_t_821_105957218_type12550 - Αντίγραφο

Το βούρτσισμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία των μαλλιών σου και πρέπει να το προσέξεις. Όταν ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου μετά το μπάνιο που είναι ακόμη νωπά φρόντισε να ξεκινάς το βούρτσισμα από ψηλά στις ρίζες και να βουρτσίζεις προς τα κάτω. Πολλές φορές αυτό που κάνουμε είναι να ξεκινάμε το βούρτσισμα περίπου από το ύψος του αυτιού και κάτω και αυτό δεν είναι το καλύτερο αφού μπορεί να σπάσει η τρίχα σου σε κάποια σημεία.

Η σωστή βούρτσα θα κάνει τη διαφορά:

Αν έχεις σπαστά μαλλιά διάλεξε μια χτένα που έχει αραιά δοντάκια ενώ αν έχεις κοντά μαλλιά προτίμησε μια πιο μικρή βούρτσα για να μπορείς να ελέγξεις καλύτερα το μήκος σου. Γενικά να ξέρεις πως τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η τρίχα είναι τα κατάλληλα υλικά για την βούρτσα σου συγκριτικά με τα συνθετικά υλικά. Ιδανικά η βούρτσα από φυσική τρίχα με ξύλινη λαβή είναι αυτό που χρειάζεσαι αν έχεις μακριά μαλλιά.

Μην λούζεσαι κάθε φορά που κάνεις μπάνιο:

newego_o_821_767794_type12550

Πολλοί κομμωτές λένε πως όταν λουζόμαστε στο μπάνιο ξεχνάμε το κοντίσιονερ αλλά πάντα βάζουμε σαμπουάν στα μαλλιά μας και αυτό είναι σφάλμα! Ειδικά όταν προσπαθούμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε κάθε φορά σαμπουάν. Αυτό συμβαίνει γιατί στην ουσία απομακρύνουμε από το τριχωτό της κεφαλής μας και τα φυσικά έλαια της τρίχας που είναι απαραίτητα για να έχουμε λαμπερά και υγιή μαλλιά και έτσι “καθυστερούμε” τη διαδικασία.

Προστάτευσέ τα:

newego_LARGE_t_821_106109583_type12550 - Αντίγραφο

Το να προστατεύεις τα μαλλιά σου από τον καιρό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ειδικά τώρα με το κρύο. Φρόντισε πάντα να φοράς τον σκούφο ή το καπέλο σου για να προστατεύεις την τρίχα σου. Bonus πως και τα καπέλα και τα σκουφάκια όχι μόνο είναι η απόλυτη μόδα αλλά σε ζεσταίνουν κιόλας!

Προσοχή στο στέγνωμα:

newego_LARGE_t_821_106735381_type12550 - Αντίγραφο

Στέγνωσε προσεκτικά τα μαλλιά σου γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για την κατάσταση της τρίχας σου. Αν ειδικά στεγνώνεις τα μαλλιά σου μετά το μπάνιο με την πετσέτα σου και το κάνεις απρόσεκτα δεν αποκλείεται να καταστρέφεις την τρίχα σου. Το βασικό είναι να κάνεις το σωστό όταν είναι νωπά ακόμη τα μαλλιά σου. Σκέψου τα μαλλιά σαν να ήταν ένα φόρεμα από κάποιο πολύ καλό και ευαίσθητο ύφασμα. Σίγουρα δεν θα το έριχνες μέσα στον κάδο του πλυντηρίου αλλά θα το πρόσεχες. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τα μαλλιά σου. Πρέπει να τους φερθείς προσεκτικά και να τα στεγνώσεις απαλά με την πετσέτα σου.

Tip: μην χτενίσεις τα μαλλιά σου όσο είναι ακόμη νωπά! Η τρίχα σου όσο είναι ακόμη βρεγμένη είναι πιο πιθανό να σπάσει. Το πιο βασικό είναι να ξεχάσεις το πιστολάκι μαλλιών με θερμό αέρα. Μπορεί να είναι ο πιο εύκολος τρόπος να στεγνώσεις τα μαλλιά σου όμως συχνά δημιουργεί ψαλίδα και οδηγεί την τρίχα στο να σπάσει.