Μόνιμο μανικιούρ: Αξίζει;

Υπόσχεται πως κρατάει 15-20 μέρες ανέπαφο, χωρίς να ξεφτίζει. Κάνει, όμως, συνέχεια;

Το μόνιμο βερνίκι είναι η νέα μόδα ακριβώς επειδή είναι τόσο πρακτικό. Εφαρμόζεται στα νύχια από ειδικό (εκτός κι αν έχουμε στο σπίτι το ειδικό «φουρνάκι» και πιάνει το χέρι μας να το κάνουμε μόνες) καθώς η διαδικασία είναι αντίστοιχη με αυτήν της εφαρμογής τζελ, απλά βάζουμε δύο στρώσεις μόνο, όπως στο κανονικό βερνίκι.

Βάφοντας τα νύχια με το μόνιμο βερνίκι εξασφαλίζουμε πως το χρώμα κρατά πολύ περισσότερο χωρίς τη φυσιολογική φθορά που έχει ένα απλό βερνίκι συνήθως πάνω στην εβδομάδα, έτσι μπορείς να έχεις τέλεια βαμμένα νύχια ακόμα και για τρεις εβδομάδες!

Μπορούμε λοιπόν να αντικαταστήσουμε το απλό βερνίκι με το μόνιμο σε… μόνιμη βάση;

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο faysbook.gr η αλήθεια είναι πως ακόμα και οι επαγγελματίες που το εφαρμόζουν συστήνουν να μην γίνεται συνεχόμενη χρήση του επί πολλούς μήνες, καθώς η σύνθεσή του είναι πιο βαριά και σε μακροχρόνια χρήση επιβαρύνει τα νύχια (ειδικά αν είναι λεπτά και εύθραυστα) έτσι κατά κανόνα συνιστούν διαλείμματα στην εφαρμογή του. Το μόνιμο βερνίκι δεν αφαιρείται απλά με βαμβάκι και ξεβαφτικό, πρέπει να αφήσετε πάνω στα νύχια βαμβάκι με ασετόν τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο για να μπορέσεις να το αφαιρέσετε με ευκολία.