Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για τα Χριστούγεννα

Η Αθήνα περιλαμβάνεται μεταξύ των φθηνότερων, σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή, και δημοφιλέστερων προορισμών στην Ευρώπη για την περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Τrivago.

Αναλυτικά, η Αθήνα κατατάχθηκε στην 24η θέση μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων προορισμών της Ευρώπης, όπως αναδείχθηκαν από τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, παγκοσμίως, για διακοπές την περίοδο των Χριστουγέννων και όπως επικαλείται το kathimerini.gr. Παράλληλα, κατατάχθηκε στην 4η θέση μαζί με τη Βουδαπέστη μεταξύ των ελκυστικότερων οικονομικά πόλεων για ξενοδοχειακή διαμονή, καθώς η μέση online τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο διαμορφώθηκε σε 74 ευρώ. Τις τρεις φθηνότερες ξενοδοχειακές τιμές από την Αθήνα έχουν η Βαλένθια με 66 ευρώ, η Κρακοβία με 68 ευρώ και η Μάλαγα με 73 ευρώ. Με βάση τις αναζητήσεις, οι πέντε δημοφιλέστερες πόλεις για διακοπές τα Χριστούγεννα κατά σειρά προτίμησης είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Ρώμη και η Πράγα. Η μέση διάρκεια διαμονής στην Αθήνα είναι 6 ημέρες. Η Αθήνα είναι η μόνη ελληνική πόλη που παρουσιάστηκε στη κατάταξη, ενώ η παρουσία της Ισπανίας ήταν ιδιαίτερα αισθητή με 13 συμμετοχές.

Στο μεταξύ, τη νέα καμπάνια επικοινωνίας και τουριστικής προώθησης της Αθήνας, με τίτλο «Speak Aθenian. Be an Aθenian», παρουσίασαν χθες σε ειδική εκδήλωση ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Marketing Greece. Στόχος της καμπάνιας είναι η ανάδειξη της αθηναϊκής εμπειρίας και η προώθηση της πόλης ως city break προορισμός. Ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece, Ιωσήφ Πάρσαλης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η νέα ολοκληρωμένη ψηφιακή καμπάνια που αξιοποιεί μία σύνθεση ελληνικών και αγγλικών όρων με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες μεταξύ 24 και 40 ετών. Σε επίπεδο αγορών πρόσθεσε ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα μέσω της καμπάνιας για την προσέλκυση επισκεπτών από τη Γερμανία, τη Γαλλία τη Βρετανία, τις ΗΠΑ κ.α.

Η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ως μέρος της καμπάνιας θα επιδιωχθεί η πραγματοποίηση μιας σειράς θεματικών εκδηλώσεων τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στην πόλη σε συνεργασία με τουριστικούς και άλλους φορείς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Αλέξης Γαληνός, αφού τόνισε τη θετική συγκυρία συνεργασίας συναρμόδιων φορέων για την προβολή της πόλης, προανήγγειλε την ανακοίνωση εντός του 2016 ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τον τουρισμό της Αθήνας με ειδικότερες δράσεις για την ανάπτυξη του City Break.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, Αθηνών και Αργοσαρωνικού, Αλέξανδρος Βασιλικός, υπογράμμισε ότι κλειδί της επιτυχίας είναι η συνεργασία μεταξύ των φορέων, ενώ δήλωσε ότι το 10% του προϋπολογισμού της Ένωσης για το 2016 θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση των δράσεων της καμπάνιας για την Αθήνα που θα υλοποιήσει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Μarketing Greece.

Να σημειωθεί ότι η καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και την Aegean.