Ευρώπη: πόσο καλά την γνωρίζετε;

Μέσα από τα παρακάτω στατιστικά που έχουν δημοσιευτεί στην independent.co.uk θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά για τις ευρωπαϊκές χώρες, που δεν γνωρίζατε.

Η  Εσθονία είναι η χώρα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο  πρόβλημα ναρκωτικών, σύμφωνα με στατιστικά του 2012, με 190,8 θανάτους ανά εκατομμύριο. Ακολουθεί η  Νορβηγία  με 75,9 θανάτους ανά εκατομμύριο και η  Ιρλανδία  με 70,5 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Οι  Έλληνες  δουλεύουν  τις περισσότερες ώρες από όλους τους υπαλλήλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φτάνοντας τις  42 ώρες  κατά μέσο όρο την εβδομάδα. Ακολουθεί η Πορτογαλία με 39,3 ώρες και η Ισπανία με 38 ώρες, ενώ ο μέσος όρος ωρών εργασίας της Ε.Ε. συνολικά είναι 37,2 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του 2013.

Οι γυναίκες στη  Σουηδία διατρέχουν το μεγαλύτερο  κίνδυνο σεξουαλικής παρενόχλησης  . Το μικρότερο κίνδυνο έχουν οι γυναίκες στην Πορτογαλία, στην Αυστρία, στην Πολωνία, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.

Οι νεαροί   Ιταλοί   μένουν σε ποσοστό  79% με τους γονείς τους  στις ηλικίες 18-29. Ακολουθούν οι Πολωνοί σε ποσοστό 64% και οι Ισπανοί σε ποσοστό 49%. Έπειτα βρίσκουμε και τους Έλληνες σε ποσοστό 46%.

Το Λουξεμβούργο φιλοξενεί τις  περισσότερες ξένες εθνικότητες.  Το 44,5% προέρχεται από το Λουξεμβούργο κι έπειτα ακολουθούν οι Κύπριοι σε ποσοστό 19,6%, η Λιθουανοί (15,6%), η Εσθονοί (14,9%), οι Αυστριακοί και οι Ιρλανδοί (11,8%) και άλλες εθνικότητες.

Ο μεγαλύτερος  μουσουλμανικός πληθυσμός  της Ευρώπης βρίσκεται στη  Γερμανία, φτάνοντας τα 4,76 εκατομμύρια. Ακολουθεί η Γαλλία με 4,71 εκατομμύρια και το Ηνωμένο Βασίλειο με 2,96 εκατομμύρια μουσουλμάνους.

Οι Γάλλοι και οι Άγγλοι είναι οι πιο  ευνοϊκοί  απέναντι στους μουσουλμάνους, με το 72% και το 64% αντίστοιχα να τους αντιμετωπίζει θετικά. Στην Ελλάδα, το 53% κρατά αρνητική στάση, ενώ η πιο αρνητική χώρα είναι η Ιταλία, με το 63% του πληθυσμού της να διατηρεί αρνητική άποψη.

Όλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα,  εκτός των Γάλλων  , αφού το 57% αυτών δεν αισθάνεται αδημονία για την περίοδο των εορτών. Αυτοί που σίγουρα πάντως περιμένουν τα Χριστούγεννα με χαρά πιο πολύ απ’ όλους είναι οι  Δανοί  , με το 76% του πληθυσμού να τα περιμένει με ενθουσιασμό.

Πηγή: clickatlife.gr