Διάσημo μοντέλο «επαναστατεί» εναντίον των social media

Ο λόγος γίνεται για την Essena O’Neill, μοντέλο διάσημων brands, που αποφάσισε  να αποδεσμευτεί από τα social media και να κάνει την δικιά της επανάσταση υπερασπίζοντας όπως λέει την  “πραγματική ζωή”.

Και αυτό γιατί υποστηρίζει θερμά ότι  η εικόνα που αυτά παρουσιάζουν, έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα.

Η σταρ του Instagram, η οποία θα γίνει 19 αυτή την εβδομάδα, δημιούργησε μια ιστοσελίδα με το όνομα « Let’s Be Game Changers» για να εξηγήσει την απόφασή της και να ρίξει φως στον φανταστικό κόσμο των social media.

_86472256_instagram21311331

«Και ναι, παράτησα όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με 570,00+ οπαδούς στο Instagram, 250,000+ συνδρομητές στο YouTube, 250,000+ στο Tumblr και 60.000 επισκέψεις κατά μέσο όρο σε Tumblr και Snapchat, έκλεισα τα πάντα. Το Instagram μου, εξέθετε τη σκληρή και συχνά χιουμοριστική πραγματικότητα πίσω από τα hashtags #goals και #instafamous. Η διαγραφή όλων αυτών των εφαρμογών από το τηλέφωνό μου, ήταν ένα από τα πιο δυναμικά και απελευθερωτικά πράγματα που έχω κάνει ποτέ», εξηγεί στην ιστοσελίδα της.

Η κριτική της αφορά κυρίως στις μάρκες που την πλήρωναν για να διαφημίζει τα προϊόντα τους, λέγοντας ότι «είμαστε μια γενιά που μας επιβάλλουν να καταναλώνουμε και να καταναλώνουμε, χωρίς καμία σκέψη».

Έχει ακόμη φωτογραφίες στη σελίδα της στο Instagram, αλλά σύμφωνα με την Sunshine Coast Daily, το αστέρι των social media από την Αυστραλία, τις διαγράφει σταδιακά από την περασμένη εβδομάδα. Έχει επίσης επεξεργαστεί τις λεζάντες των φωτογραφιών που απομένουν και κατέρρευσε τον μύθο που ήθελε πολλές από τις φωτογραφίες της να είναι από την καθημερινότητά της. Στην πραγματικότητα, για τις περισσότερες πληρώθηκε αδρά από διάφορες εταιρείες.

640full-essena-o'neill

Οι προσωπικές πληροφορίες που μοιράζεται στο Instagram, αναφέρουν το εξής μότο: « Τα social media δεν είναι η πραγματική ζωή».

«Δεν θέλω να υποστηρίξω μια εικονική πραγματικότητα. Πέρασα απίστευτα πολλές ώρες να παρακολουθώ τέλεια κορίτσια online, επιθυμώντας να τους μοιάσω. Στη συνέχεια, έγινα μια «εξ αυτών» αλλά συνέχιζα να μην είμαι ευτυχισμένη και ικανοποιημένη από τον εαυτό μου.

Αποδεσμευτείτε από την τέλεια, ψεύτικη εικόνα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης», συμβουλεύει η 19χρονη O’Neill.