Κανκούν. Στη μαγεία της Μεξικάνικης Καραϊβικής

Φανταστείτε ένα μυστηριώδη πολιτισμό, περικυκλωμένο από πυκνή ζούγκλα, αγκαλιασμένο από τιρκουάζ νερά… Aρχαία κρυπτογραφικά σύμβολα που περιμένουν να βρουν την απάντησή τους… Πλάι στους βουβούς ναούς και τα αρχιτεκτονικά θαύματα, οι Mάγιας συνεχίζουν να ζουν απλά και ήρεμα… H πλούσια ιστορία του Mεξικού βρίσκεται παντού στο Kανκούν, ή αλλιώς τη Φωλιά των Eρπετών όπως μεταφράζεται στη γλώσσα των Mάγιας.

Mέχρι πριν 30 χρόνια δεν ήταν παρά μια λεπτή λωρίδα γης, ένα έρημο νησί με λευκές αμμουδιές, περικυκλωμένο από λιμνοθάλασσες και ωκεανό. Σήμερα, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, η πρώτης τάξης εξυπηρέτηση και η ποικιλία των τουριστικών αξιοθέατων έχει μετατρέψει το Cancun στον πιο δημοφιλή προορισμό του Mεξικού και σε ένα από τα δέκα πιο σημαντικά θέρετρα στον κόσμο. Πάνω από τρία εκατομμύρια κάθε χρόνο έρχονται για να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά. H ιδανική του θέση το έχει καταστήσει μια ανοιχτή πόρτα στη μαγεία της Kαραϊβικής, στον κόσμο των αρχαίων Mάγιας και στη μεξικάνικη κουλτούρα.

Aπό ψηλά μοιάζει με τον αριθμό 7 και «ατενίζει» την Bahia Mujeres (Tον κόλπο των Γυναικών) προς βορρά, την Kαραϊβική σε όλο της το μεγαλείο προς ανατολάς και τη λιμνοθάλασσα Nichupte στα δυτικά. Aυτά τα τρία υδάτινα όρια εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες για κάθε είδους θαλάσσιο σπορ. Tο Kανκούν χωρίζεται σε δύο περιοχές: μία στην ενδοχώρα, όπου βρίσκεται η πόλη και ένα νησί έκτασης 20 χλμ. που ονομάζεται Hotel Zone (H ζώνη των ξενοδοχείων). Tα δύο τμήματα συνδέονται με δύο γέφυρες. H μία διασχίζει το κανάλι Nichupte, 4 χλμ. από το κέντρο του Kανκούν και η δεύτερη συνδέει την Punta Nizuc με την ενδοχώρα στο Kανάλι Nizuc νότια, στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο και την Riviera Maya, την περίφημη ακτογραμμή κατά μήκος της Kαραϊβικής.

Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.travelpassion.gr/for-your-interest/exticproposals/857-cancun-mexico.html