Hong Kong: Περιπλανήσεις στη Wall Street της Ασίας

Η επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ μοιάζει με μια διαδρομή σε κινηματογραφικό σκηνικό. Όταν κάνεις μια πλωτή περιήγηση με το διάσημο Star Ferry που διασχίζει το λιμάνι Βικτόρια, εμπειρία που τα περιοδικό National Geographic Traveler έχει συμπεριλάβει στα «50 μέρη όνειρο ζωής», νομίζεις ότι μεταφέρεσαι πίσω, στη δεκαετία του ’20, όταν αυτά τα φέρι ήταν το κυριότερο μέσο σύνδεσης του Χονγκ Κονγκ με την Χερσόνησο του Kowloon. Όταν ανεβαίνεις στο ιστορικό τραμ που κάνει διαδρομές στην κεντρική συνοικία (Central) του Χονγκ Κονγκ ή σκαρφαλώνει στην κορυφή Βικτόρια, θαρρείς ότι βιώνεις ένα επικό έργο, όπου το παρελθόν έχει διεισδύσει αρμονικά στο παρόν.

Τόσες πολλές εικόνες περνούν μπροστά στα μάτια σου, ξύλινες βάρκες που λικνίζονται στα νερά του λιμανιού πλάι στα υπερωκεάνια, φθαρμένα σπίτια δίπλα σε υπερσύγχρονους ουρανοξύστες, παραμελημένα δρομάκια πίσω από πολυτελή ξενοδοχεία, γέροντες Κινέζοι που σπρώχνουν τα καρότσια τους με τις Rolls-Royce να τους προσπερνούν, μικροπωλητές που πουλούν μπουτάκια κοτόπουλο και αποξηραμένες σουπιές και καλαμάρια ενώ ταυτόχρονα μιλάνε στο κινητό τους…. Ουσιαστικά, αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό χαρακτηριστικό της πόλης. Η παράλληλη συνύπαρξη διαφορετικών φαινομενικά στοιχείων και ο συνδυασμός του εξωτικού με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα υπάρχουν ουρανοξύστες, αλλά κτισμένοι με σκαλωσιές από μπαμπού. Ιστορικά τραμ διασχίζουν τους δρόμους, ενώ κάτω από το έδαφος λειτουργεί ένα από τα πιο προηγμένα μετρό του κόσμου, με υπερσύγχρονο σύστημα σκαναρίσματος της κάρτας επιβίβασης που καταργεί το εισιτήριο. Εδώ υπάρχουν μερικά από τα πιο εκλεκτά εστιατόρια στον κόσμο, αλλά σε κάθε γωνιά στήνονται και τα dai pai dong, υπαίθρια κιόσκια με φαγητό. Στο Χονγκ Κονγκ βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο, αλλά οι ζωντανές υπαίθριες αγορές δεν παύουν να σφύζουν από ζωή και υπάρχουν σε κάθε σημείο της πόλης. Έτσι, το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βιώσει την παράδοση της Κινεζικής αυτής πόλης δίχως να χάνει τις «δυτικού τύπου» ανέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.travelpassion.gr/for-your-interest/exticproposals/428-hong-kong.html