Νυφικό 120 ετών και η 11η νύφη που θα το φορέσει

Υπάρχουν οικογένειες που τηρούν ευλαβικά τις παραδόσεις τους και αυτό συμβαίνει και με την οικογένεια της 30χρονης Abigail Kingston, από την πόλη Bethlehem, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Η Abigail Kingston στις 17 Οκτωβρίου θα γίνει η 11η νύφη στην οικογένειά της που θα φορέσει ένα νυφικό που η ιστορία του ξεπερνά τα 120 χρόνια.

Όπως αναφέρει το ΤΙΜΕ, η πρώτη νύφη που το φόρεσε ήταν η προ-προ γιαγιά της Abigail, η Mary Lowry Warren, που ντύθηκε νύφη το 1895! Έκτοτε άλλες 9 γυναίκες της οικογενείας από το σόι της μητέρας της Abigail, φόρεσαν το βικτωριανής εποχής νυφικό στους γάμους τους.

1_17

Σύμφωνα με δημοσίευμα του  mag.sigmalive.com η τελευταία νύφη που το φόρεσε ήταν μία ξαδέλφη της Abigail που παντρεύτηκε το 1991, ενώ τώρα βρίσκονταν στην κατοχή μιας θείας της Abigail, που το είχε φορέσει και η ίδια το 1960. Χρειάστηκαν πάνω από 200 ώρες υπερβολικά λεπτής δουλειάς για να διορθωθεί το παμπάλαιο νυφικό, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μητέρα της νύφης άξιζε τον κόπο γιατί “αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι το ίδιο το φόρεμα, είναι η αγάπη που αυτό κουβαλά”. Φυσικά το νυφικό είναι πια τόσο ευάλωτο που η νύφη θα το φορέσει μόνο στην τελετή και όχι στην δεξίωση.