Οχτώ μουσεία φαγητού που αξίζει να επισκεφθείτε

Η παρακάτω λίστα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους λάτρεις του φαγητού, αλμυρού και γλυκού.

Τυριά, σοκολάτες, τηγανιτές πατάτες, ελαιόλαδο, ψωμί ακόμη και… καμένο φαγητό αποτελούν τα εκθέματα μουσείων με άξονα καθετί βρώσιμο.

Απολαύστε παρακάτω ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι έτσι όπως παρουσιάζεται στο jenny.gr:

Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας

Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο νούμερο 13 της Αγίου Δημητρίου συναντά κανείς την είσοδο του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας.

greek_gastronomy_museum-13

Μουσείο τηγανητής πατάτας

Αν σας βγάλει ο δρόμος σας στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στο Μπριζ, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο τηγανιτής πατάτας. Όχι πατάτας, τηγανιτής πατάτας συγκεκριμένα.

Το «ανθυγιεινό» μουσείο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1399, το οποίο ήταν το προξενείο της Γένοβα. Στο ισόγειο υπάρχει έκθεση για τις πατάτες, οι οποίες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στο Περού πριν από 10.000 χρόνια και παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής.

Για την πατάτα θα βρείτε και στον Καναδά το Canadian Potato Museum.

fries.png

Dutch Cheese Museum

Μια γευστική ξενάγηση στο Alkmaar της Ολλανδίας μπορεί να μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά του κίτρινου τυριού. Gouda, Edam, Leerdammer, Leyden, Maaslander, Maasdam και όλα τα τυριά που παραπέμπουν σε πόλεις της, θα τα βρείτε εκεί, θα μπορέσετε να μάθετε την ιστορία παρασκευή τους και να δοκιμάσετε. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε προβολές ταινιών και να μάθετε για τα εργαλεία τυριού.

635761086925134976

Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού

Ένα μουσείο αφιερωμένο στην τροφή φάρμακο, την ελιά και τα παράγωγά της θα βρείτε στη Σπάρτη στημένο από το Πολιτιστικό Τμήμα του Ιδρύματος Πειραιώς.

moyseio-elias

Currywurst Museum

Στο Βερολίνο υπάρχει ένα μουσείο που το ταβάνι του στάζει κέτσαπ. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού αποτελεί το απόλυτο συνοδευτικό του απόλυτου γερμανικού streetfood, του λουκάνικου και μάλιστα με σάλτσα κάρυ.

Όπως τονίζει η διευθύντριά του, «κανένα άλλο fast food δεν έχει προσφέρει τόση έμπνευση σε τραγουδοποιούς, συγγραφείς, κωμικούς και καλλιτέχνες. Είναι μια έκφραση της κοινωνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας. Εκτιμάται ότι μόνο στο Βερολίνο καταναλώνονται ετησίως 70 εκατομμύρια currywursts»

sossenpodest-deutsches-currywurst-museum-berlin-de11270

Πάρκο του καφέΉ αλλιώς Parque Nacional del Cafe στην Κολομβία.

Το θεματικό Εθνικό Πάρκο του Καφέ βρίσκεται στο Quindio και στεγάζει το μουσείο με τις μόνιμες εκθέσεις για την καλλιέργεια, την ιστορία και την κουλτούρα του αγαπημένου ροφήματος.

museo-del-cafe5

Μουσείο Σοκολάτας

Που αλλού; Στο Βέλγιο μας περιμένει το μουσείο σοκολάτας. Σχεδιασμένο από τον Henri Dupuis, το βασίλειο της σοκολάτας μας καλεί να μυηθούμε στη γνώση για τον γλυκό πόθο του κακαόδεντρου.

to-belgio-apektise-to-diko-tou-mouseio-sokolatas.w_l

Μουσείο Καμένου Φαγητού

Στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας.

hash-blacks1-w