Άνοστο φαγητό; Έχουμε λύσεις

Έβαλες όλη σου την τέχνη, προσπάθησες να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες της συνταγής αλλά λίγο η αφηρημάδα, η παράλειψη κάποιου υλικού ή κάποιο λάθος κατά την εκτέλεση οδήγησε στην καταστροφή;

Αν το φαγητό σου φαίνεται άνοστο ενώ οι καλεσμένοι έχουν ήδη καταφθάσει περιμένοντας να κρίνουν τις μαγειρικές σου ικανότητες και να γευτούν τα καλούδια που τους ετοίμασες, αντί να φέρεις την καταστροφή ή να τρέξεις να ψάξεις για τηλέφωνο ντελίβερι, δοκίμασε τις παρακάτω λύσεις σωτηρίας, σύμφωνα με το womenonly.gr:

Λύση 1η

Το αλάτι μπορεί να κάνει θαύματα

Μήπως το φαγητό είναι άνοστο διότι υπήρξες φειδωλή με το αλάτι από το φόβο σου μήπως το κάνεις αλμυρό; Δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι και δοκίμασέ το ξανά. Ίσως να είναι αυτό που του λείπει για να δώσει νοστιμιά.

Λύση 2η

Χυμός λεμονιού ή ξυδάκι

Αν το αποτέλεσμα παρά την προσθήκη αλατιού δεν είναι το επιθυμητό και δεν σε ικανοποιεί, δοκίμασε εναλλακτικό σχέδιο. Ειδικά αν πρόκειται για κρέας ή ψάρι, πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού ή ξίδι για να εξισορροπήσεις τη γεύση και να δώσεις μια σπιρτάδα.

Λύση 3η

Παρθένο ελαιόλαδο

Αν ούτε αυτή η ιδέα βοήθησε αρκετά, το τελευταίο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις λίγο αρωματικό λαδάκι ή παρθένο ελαιόλαδο. Αν κι αυτό δε λειτουργήσει, τότε μάλλον το ντελίβερι ή κάποιο άλλο γρήγορο φαγητό είναι η μόνη λύση.