Aσημένιος παραολυμπιονίκης «δαμάζει» τα κύματα

Ο λόγος γίνεται για τον Μάκη Καλαρά όπου το  ατύχημα που είχε στα 17 του χρόνια ήταν απλά η αφορμή για να γνωρίσει πόσο ωραία είναι η ζωή.

Οι διακρίσεις στον χώρο του αθλητισμού πολλές, όπως το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Έφτασε στην κορυφή και ήθελε και ακόμη κάτι παραπάνω.

Ο Μάκης Καλαράς αποφάσισε πως θέλει να αλλάξει ξανά άθλημα.  Η νέα πρόκληση ήρθε μέσα από το Sit Ski (καθιστό σκι). Μάλιστα, ήταν ο σημαιοφόρος της χειμερινής Παραολυμπιάδας στο Σότσι.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει συμμετοχή σε χειμερινή και θερινή Παραολυμπιάδα.

Ο Μάκης είναι ένα «ανήσυχο πνεύμα» και το καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να μην βρει κάτι να απασχολεί τον εαυτό του συνδυάζοντας πάντα την διασκέδαση με τον αθλητισμό.

Κάπου εδώ έρχεται στην ζωή του το water ski. 

Όλο αυτό ξεκίνησε με μια πρωτοβουλία του Surf club στην Λήμνο και ήρθαν σε επαφή με τον Μάκη Καλαρά και προσπάθησαν να προσαρμόσουν κάποια θαλάσσια sports προσβάσιμα για ΑΜΕΑ. Από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο ασημένιος  παραολυμπιονίκης επικοινώνησε με πολλούς ακόμη όπως Kite Surf, Catamaran κλπ και δημιουργήθηκε ένα group με αθλητές από όλο τον κόσμο βάζοντας όλοι τις ιδέες τους στο τραπέζι για να βρούν λύσεις «Το Water ski για μένα είναι ένα μοναδικό εναλλακτικό είδος προπόνησης για το καλοκαίρι που με βελτιώνει στο άθλημα που εκπροσωπώ την χώρα μου. Το αλπικό σκι. Είναι παρόμοιο και μπορώ να το κάνω στην Ελλάδα με ευκολία» είπε χαρακτηριστικά στο Peoplegreece. 

kalaras2

kalaras2 (1)

kalaras1