Η μόδα δεν αφορά την Κατερίνα Καρούσου

Η Κατερίνα Καρούσου έχει συνδέσει το όνομά της με τον σχεδιασμό και την κατασκευή καπέλων στη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς είναι η μοναδική γυναίκα σχεδιάστρια στην Ελλάδα, κι από τις ελάχιστες στην Ευρώπη, που φτιάχνει χειροποίητα καπέλα.

«Η μόδα δεν με αφορά και πολύ. Θέλω να κάνω διαχρονικά πράγματα που υμνούν τη θηλυκότητα». Αυτή είναι άποψη της σχεδιάστριας καπέλων και ρούχων Κατερίνας Καρούσου γι’ αυτό που οι υπόλοιποι ονομάζουμε μόδα. «Δεν κοιτάζω τα περιοδικά, σχεδιάζω δικά μου πράγματα προσαρμοσμένα στον χαρακτήρα κάθε γυναίκας» εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Καρούσου.

image (8)

Το ταλέντο και η προσωπικότητα της δημιουργού ξεπερνούν άλλα κορυφαία ονόματα, γιατί πολύ απλά κατάφερε το πάθος της να το μετατρέψει σε τέχνη και μάλιστα σε μια τέχνη υπό εξαφάνιση, το καπέλο, χωρίς όμως να «αλλοιωθεί» η ίδια από την επιτυχία, διαφυλάσοντας την αυθεντικότητά της, ακριβώς όπως όταν πρωτοξεκίνησε.

image (9)

«Το επάγγελμα του καπελά, είναι ένα επάγγελμα που τείνει να εξαφανιστεί», εξηγεί «κυρίως, λόγω της έλλειψης ποιότητας πρώτης ύλης, της βιομηχανοποίησης των προϊόντων αλλά και του γεγονότος πως δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη νέα γενιά να πάρει τα “ηνία” αυτής της τέχνης.»

image (10)

image (11)