Σε δημοπρασία αδημοσίευτες φωτογραφίες της οικογένειας Κέννεντυ

Στο δημοπρασία βγαίνουν αυτή την εβδομάδα φωτογραφίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από στιγμιότυπα της οικογένειας Κέννεντυ: του προέδρου JFK, της Τζάκι και των παιδιών τους.

Οι 79 φωτογραφίες ανήκαν στη νταντά της οικογένειας Maud Shaw, που φρόντιζε την Caroline και τον John F. Kennedy Jr. για επτά χρόνια- τα περισσότερα στο Λευκό Οίκο. Μαζί με ένα φόρεμα εγκυμοσύνης που είχε φορέσει η τότε Πρώτη Κυρία, οι φωτογραφίες θα βγουν προς πώληση από τον οίκο Nate D. Sanders Auctions αύριο Πέμπτη.

Η Maud άρχισε να εργάζεται για τους Κέννεντυ μετά τη γέννηση της Caroline το 1957 και φρόντισε την ίδια και τον John και μετά τη δολοφονία του πατέρα τους το 1963.

Δύο χρόνια μετά το θάνατο του JFK, η γυναίκα συνταξιοδοτήθηκε και επέστρεψε στο πατρικό της στο Λονδίνο. Λίγο μετά, την επισκέφθηκε εκεί η Τζάκι και της προσέφερε και το φόρεμα που βγαίνει αύριο στη δημοπρασία.

Όταν η Maud πέθανε, το 1988, τα αναμνηστικά της από τα χρόνια που έζησε με τους Κέννεντυ πέρασαν στους συγγενείς της και πουλήθηκαν.

Η τιμή για τις 79 φωτογραφίες, το φόρεμα και ένα υπογεγραμμένο βιβλίο με τα απομνημονεύματα της νταντάς αρχίζει από τα 10.000 δολάρια.

2

3

jfkn1

jfkn2

jfkn3

jfkn4

jfkn5

jfkn6

jfkn7

jfkn8

jfkn11

jfkn12