Οι γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει την ψυχολογική παρακολούθηση του Λούμπιτς

Οι γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει την ψυχολογική παρακολούθηση του Λούμπιτς, ύστερα το καταθλιπτικό επεισόδιο το οποίο υπέστη ο συγκυβερνήτης του Airbus της Germanwings, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild στην κυριακάτικη έκδοσή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λούμπιτς φέρεται να προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους αυτού στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα τον θάνατο 150 ανθρώπων.

Οι γιατροί της αεροπορικής εταιρείας είχαν επισημάνει ότι «ο Λούμπιτς πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους, παρά το γεγονός ότι του είχε χορηγηθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας πιλότων» από έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα το 2009, αφού ο συγκυβερνήτης είχε υποστεί ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο, εξηγεί η εφημερίδα.

Δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, εάν ο Λούμπιτς συνέχισε πράγματι να παρακολουθείται από ψυχολόγους αφότου ξεκίνησε και πάλι την εκπαίδευσή του.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα, Εκπρόσωπος τύπου της Lufthansa όταν ρωτήθηκε από τη γερμανική εφημερίδα σχετικά, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος, προκειμένου να μην «διαταράξει την πορεία των ερευνών» που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία.