Η Εθνική Αεροπορική Φρουρά της Αλάσκας διέσωσε τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν

Η Εθνική Στρατιωτική Αεροπορική Φρουρά της Αλάσκας, ανακοίνωσε πως διασώθηκαν οι τρεις ορειβάτες οι οποίοι είχαν αποκλειστεί σε χιονισμένη περιοχή κοντά στην πόλη Άνκορατζ.

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε μετά από τρεις μέρες συνεχόμενων, αποτυχημένων, προσπαθειών και οι ορειβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι τρεις άνδρες είχαν φτάσει μέσω ελικοπτέρου στην περιοχή Κνικ, μία έκταση πάγου 80 χιλιομέτρων, ωστόσο οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στο ελικόπτερο να τους παραλάβει, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν στο ψύχος.

Οι ορειβάτες στη συνέχεια βρήκαν καταφύγιο σε μία σπηλιά πάγου, αφού η σκηνή τους καταστράφηκε εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, δήλωσε ο Μορς. Χρησιμοποιώντας μια δορυφορική συσκευή αποστολής γραπτών μηνυμάτων, οι τρεις άνδρες κατάφεραν να ειδοποιήσουν έναν γνωστό τους, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις αρχές. Μέλη της Φρουράς προσπάθησαν πολλάκις να ρίξουν με αλεξίπτωτα προμήθειες και τρόφιμα, ωστόσο απέτυχαν καθώς οι ορειβάτες δεν ήταν σε θέση να φτάσουν στα σημεία όπου προσγειώνονταν τα πακέτα.