Το κόστος μιας εβδομάδας διακοπών στις ευρωπαϊκές πόλεις

Θέλετε να ταξιδέψετε φέτος το Καλοκαίρι στην Ευρώπη αλλά δεν ξέρετε πόσο θα σας κοστίσει;

Το TripAdvisor πρόσφατα κυκλοφόρησε την έκθεση TripIndex Ευρώπη, η οποία αναλύει τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικά εισιτήρια προς διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Η έκθεση διαπίστωσε ότι το κόστος ενός καλοκαιρινού ταξιδιού μίας εβδομάδας στην Ευρώπη έχει μειωθεί κατά μέσο όρο 11%.

Η Αθήνα καταλαμβάνει την έκτη θέση, με το κόστος του ταξιδιού για μια εβδομάδα να φθάνει τα 2.000 δολάρια (1.843 ευρώ), μειωμένο κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, και τη μέση διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 99 δολάρια (91 ευρώ).

Η Κωνσταντινούπολη είναι η φθηνότερη ευρωπαϊκή πόλη για να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι, με ταξίδι μίας εβδομάδας να κοστίζει κατά μέσο όρο 1877 δολάρια – 25% φθηνότερα από πέρυσι.

Άλλοι προσιτοί προορισμοί στην Ευρώπη είναι το Βουκουρέστι στη Ρουμανία, όπου ένα ταξίδι μιας εβδομάδας κοστίζει κατά μέσο όρο 1,894 δολάρια, και η Κρακοβία, στην Πολωνία, όπου ένα ταξίδι μιας εβδομάδας κοστίζει κατά μέσο όρο 1.938 δολάρια.

Οι πιο ακριβοί προορισμοί στην Ευρώπη είναι το Εδιμβούργο στη Σκωτία το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία καθώς και το Λονδίνο και η Ζυρίχη.

Δείτε αναλυτικά τον Πίνακα:

travel_1