Ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών στη Γαλλία

Το 40% σχεδόν των πτήσεων αναμένεται να ακυρωθεί αύριο Μεγάλη Τετάρτη στη Γαλλία λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με αίτημα την καλύτερη οργάνωση της εργασίας τους, ανακοίνωσε σήμερα η γενική Διεύθυνση πολιτικής προστασίας (DGAC) της Γαλλίας.

Το SNCTA, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση (41%) των 4.000 ελεγκτών κυκλοφορίας κήρυξε στάσεις εργασίας από την 8η έως την 9η Απριλίου, από τη 16η έως και την 18η Απριλίου και από την 29η Απριλίου έως την 2η Μαΐου. Οι συνδικαλιστές ζητούν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση της εργασίας τους και τη μείωση στα 59 έτη του νόμιμου ορίου συνταξιοδότησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, η Γενική Διεύθυνση πολιτικής προστασίας, εξέδωσε Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει πως “προβλήματα αναμένονται στο σύνολο της επικράτειας”, και σημείωσε πως ενδέχεται να “επιστρατευθούν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να διασφαλιστεί τουλάχιστον το 50% των πτήσεων”.

Η DGAC, ζητάει από τις εταιρίες να ακυρώσουν το 40% των πτήσεών τους για αύριο, προκειμένου να περιορίσει τα όποια προβλήματα.