Χαμάς: 33.137 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου με το Ισραήλ

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε έναν νέο απολογισμό 33.137 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης την 7η Οκτωβρίου.

Το τελευταίο 24ωρο καταμετρήθηκαν 46 νεκροί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το οποίο κάνει λόγο για 75.815 τραυματίες σε σχεδόν έξι μήνες πολέμου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως βρήκε το πτώμα ενός ομήρου στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως βρήκε τη νύχτα το πτώμα ενός ομήρου στη Χαν Γιουνίς (νότια Λωρίδα της Γάζας), ο οποίος σκοτώθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ βρισκόταν υπό αιχμαλωσία.

Ο Ελάντ Κατζίρ, ο οποίος ήταν 47 ετών όταν απήχθη την 7η Οκτωβρίου από το κιμπούτς Νιρ Οζ, «σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ ήταν αιχμάλωτος, από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ», επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου του ισραηλινού στρατού.

Επαναπατρίστηκε στο Ισραήλ η σορός

Τη μητέρα του, Χάνα, την είχαν επίσης απαγάγει και είχε απελευθερωθεί την 24η Νοεμβρίου στο πλαίσιο της μοναδικής εκεχειρίας που εφαρμόστηκε στους έξι μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο πατέρας του Αβραάμ είχε σκοτωθεί την ημέρα της επίθεσης της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στο κιμπούτς.

Η σορός του Ελάντ Κατζίρ επαναπατρίστηκε στο Ισραήλ, όπου ταυτοποιήθηκε επίσημα, ανέφερε επίσης ο στρατός, ο οποίος εξέφρασε «τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στην οικογένεια».