Ο ισραηλινός στρατός διευρύνει τις επιθέσεις του στη νότια Γάζα, λένε οι IDF

Οι IDF δηλώνουν ότι έχουν επεκτείνει την επίγεια επίθεσή τους σε νέες περιοχές νότια της πόλης της Γάζας, όπου η 99η Μεραρχία μάχεται επί του παρόντος με ενόπλους της Χαμάς και εντοπίζει τις υποδομές της τρομοκρατικής ομάδας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι IDF αναφέρουν ότι η 99η Μεραρχία έχει σκοτώσει «πολλούς» ενόπλους της Χαμάς, έχει καταστρέψει περισσότερα από 100 φρεάτια σήραγγας, έχει εντοπίσει αρκετές κρύπτες όπλων και έχει κατευθύνει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές σε χώρους και επιχειρήσεις της τρομοκρατικής ομάδας στην κεντρική Γάζα, ακριβώς νότια της Πόλης της Γάζας.

Οι IDF λένε ότι τα στρατεύματα εγκαθιδρύουν «επιχειρησιακό έλεγχο» στην περιοχή, «επιτρέποντας την επέκταση της επίθεσης σε πρόσθετες τοποθεσίες και εμποδίζοντας τον εχθρό να επιστρέψει στις θέσεις του».

Η 646η εφεδρική ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών της μεραρχίας εντόπισε μια κρύπτη με όπλα σε έναν παιδικό σταθμό, σύμφωνα με το IDF. Οι IDF λένε ότι η 179η Εφεδρική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της μεραρχίας εντόπισε μια ομάδα ενόπλων της Χαμάς σε ένα κτίριο και μετά από πληροφορίες ότι η περιοχή γύρω από το κτίριο ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά, αποφασίστηκε να βομβαρδιστεί το κτίριο.

Σε βίντεο που δημοσίευσαν οι IDF, φαίνονται δευτερεύουσες εκρήξεις, κάτι που όπως αναφέρουν «δείχνει ότι ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και χρησιμοποιήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς για επιχειρησιακό σκοπό».