Πράγα: «Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος, από τύχη γλιτώσαμε» - Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας για το μακελειό

Τη μαρτυρία του για ό,τι συνέβη στο κέντρο της Πράγας το απόγευμα της Πέμπτης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι όταν ο 24χρονος φοιτητής άνοιξε πυρ μετέφερε στην ΕΡT ο Αντώνης Αγγελίδης ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του ήταν αυτόπτες μάρτυρες της φονικής επίθεσης.

«Λίγο πριν είχαμε περάσει ακριβώς από το σημείο που έγινε το περιστατικό. Περάσαμε με το αυτοκίνητο, είχαμε παρκάρει ακριβώς εκεί και είχαμε απομακρυνθεί λίγα μέτρα, δηλαδή είχαμε ανέβει προς το κάστρο της παλιάς πόλης και είδαμε όλο το περιστατικό πανοραμικά. Αμέσως ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος. Αρχίσαμε να ακούμε σειρήνες και ασθενοφόρα» είπε αρχικά στην ΕΡΤ ο κ. Αγγελίδης.

«Από την αρχή φάνηκε ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί. Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι είχε γίνει. Αυτό που βλέπαμε εμείς από το σημείο που ήμασταν ήταν κόσμο πανικόβλητοι, έτρεχαν παντού πολλά ασθενοφόρα, σειρήνες. Επικρατούσε ένας πανικός στο σημείο και στους γύρω δρόμους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά το τι ακολούθησε ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ήταν πολύ περιορισμένη η κυκλοφορία στους δρόμους της Πράγας: «Βλέπαμε παντού αστυνομικούς με περιπολικά, οι οποίοι ανακατεύθυναν τον κόσμο σε διάφορες πλευρές. Φαντάζομαι ότι θα συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο γιατί θα εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο».