Δεκατρείς από τους 105 νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα σκοτώθηκαν από φίλια πυρά

Από φίλια πυρά και άλλα ατυχήματα σκοτώθηκαν οι 20 από τους 105 Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα όπως μεταδίδουν οι Times of Israel 13 στρατιώτες σκοτώθηκαν από φίλια πυρά λόγω λανθασμένης αναγνώρισης σε αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμούς από άρματα μάχης και περιστατικά πυροβολισμών.

Παράλληλα ένα στρατιώτης σκοτώθηκε από άσκοπα πυρά και άλλοι δύο σκοτώθηκαν τυχαία. Ακόμη δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν τεθωρακισμένα οχήματα έπεσαν πάνω τους. Τέλος δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από θραύσματα εκρηκτικών που πυροδοτήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των IDF ένας από τους λόγους που σκοτώθηκαν οι στρατιώτες είναι ο μεγάλος αριθμός δυνάμεων που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας, τα προβλήματα που υπάρχουν στις επικοινωνίες μεταξύ των στρατευμάτων καθώς επίσης και η κούραση των στρατιωτών οι οποίοι δεν δίνουν προσοχή στους κανονισμούς.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης έχουν τραυματιστεί 582 στρατιώτες. Εξ’ αυτών οι 133 τραυματίστηκαν σοβαρά, 218 αντιμετωπίζουν ήπιους τραυματισμούς ενώ 231 είναι ελαφρά τραυματισμένοι.