Ινδία: 24 νεκροί και τουλάχιστον 23 τραυματίες από κεραυνούς

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κεραυνούς και περίπου 23 τραυματίστηκαν από τις βροχές στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ της Ινδίας τις τελευταίες δύο ημέρες, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με τις βροχές να συνεχίζονται σήμερα το πρωί.

Το Γκουτζαράτ επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα, με ορισμένες περιοχές να δέχονται έως και 144 χιλιοστά βροχής το 24ωρο έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία της πολιτειακής κυβέρνησης.

Οι βροχές προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και απώλειες ζώων παραγωγής σε όλο το κρατίδιο.

«Θα ξεκινήσουμε έρευνα σύντομα για να αξιολογήσουμε τις ζημιές που υπέστημεν», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Γεωργίας του Γκουτζαράτ Ραγκαβίτζ Πατέλ, προσθέτοντας ότι θα καταβληθούν αποζημιώσεις στα θύματα με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας (IMD) προέβλεψε ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές της πολιτείας τη Δευτέρα.

Το Γκουτζαράτ είναι εξοικειωμένο με τις καταστροφές που σχετίζονται με τη βροχή. Τον Αύγουστο του 2020, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία μέσα σε μόλις δύο ημέρες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών.

Εναν χρόνο νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2019, 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή από περιστατικά που σχετίζονταν με τη βροχή.