Ισραήλ: Τα παιδιά που βίωσαν την ομηρία - Συγκλονίζουν οι εικόνες επανένωσης με τις οικογένειές τους

Συγκινητικές είναι οι εικόνες της επανένωσης παιδιών από το Ισραήλ που κρατούσε ομήρους η Χαμάς με τις οικογένειές τους.

Τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων ένα ηλικίας 2 ετών, και έξι ηλικιωμένες γυναίκες άνω των 70 ετών συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των ομήρων που απελευθερώθηκαν χθες, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σήμερα, το Νοσοκομείο Παίδων Schneider έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά από φωτογραφίες και βίντεο των 4 παιδιών.

Οι πιο πρόσφατες ανήκουν στην Ντόρον Άσερ και τις δύο μικρές της κόρες, την 4χρονη Ραζ και τη 2χρονη Αβίβ που επανενώθηκαν με τον σύζυγο και πατέρα τους Γιόνι. Σε βίντεο διακρίνεται ο Γιόνι να κρατά σφιχτά τη γυναίκα και τα παιδιά του. «Σας έλειψα; Σκεφτόσασταν τον μπαμπά;» ρωτάει τα κορίτσια. Η Ραζ λέει στον πατέρα της ότι ονειρευόταν να πάει σπίτι. «Το όνειρό σου έγινε πραγματικότητα», της απαντάει ο Γιόνι. «Σύντομα θα πάμε σπίτι. Είμαστε εδώ για να σε ελέγξουν οι γιατροί και μετά θα πάμε σπίτι».

Η μητέρα με τις δύο της κόρες συνελήφθησαν από τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ενώ βρίσκονταν στο ασφαλές δωμάτιο του σπιτιού της γιαγιάς τους στο Κιμπούτς Νιρ Οζ. Η μητέρα της Ντόρον Εφράν Κατζ σκοτώθηκε στην επίθεση-σοκ των τρομοκρατών.

Συγκινητικό βίντεο: 9χρονος όμηρος της Χαμάς τρέχει στο νοσοκομείο για να αγκαλιάσει τον πατέρα του

Νωρίτερα σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ιατρικό Κέντρο Schneider, φαίνεται ο 9χρονος Οχάντ Μουντέρ να τρέχει σε έναν διάδρομο και να πέφτει στην αγκαλιά του πατέρα του. Ο Οχάντ αφέθηκε ελεύθερος χθες μαζί με την 55χρονη μητέρα του Κέρεν Μουντέρ και τη γιαγιά του Ρούτι Μουντέρ, 78 ετών. Ο σύζυγος της Ρούτι, Αβραάμ Μουντέρ παραμένει στη Γάζα.

Ο Οχάντ έγινε εννέα ενώ ήταν όμηρος στη Γάζα και διοργανώθηκαν εκδηλώσεις σε ολόκληρο το Ισραήλ για να τιμήσουν τα γενέθλιά του.

Καθώς είναι λάτρης των κύβων Ρούμπικ, οι υποστηρικτές του δημιούργησαν το πορτρέτο του για το παζλ ενώ έκαναν εκστρατεία για την απελευθέρωσή του. Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έδειχναν να λύνει έναν κύβο στο νοσοκομείο, υπό την επίβλεψη στρατιωτών των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.

Σε άλλη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας ο 9χρονος με τη μητέρα του ποζάρουν στο φακό αγκαλιά με τους συγγενείς τους.

όμηρος

Ισραήλ: 5χρονη αγκαλιάζει τη γιαγιά της μετά από 49 μέρες ομηρείας

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το ίδιο νοσοκομείο και φωτογραφία της 5χρονης Εμίλια Αλόνι να πέφτει στην αγκαλιά της γιαγιάς της.

όμηρος

Η Εμίλια και η μητέρα της Ντανιέλ κρατήθηκαν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας για 49 ημέρες.

Οι δυο τους επισκέπτονταν την αδελφή της Ντανιέλ και την οικογένειά της στο Κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου, όταν απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς. Η Σάρον Αλόνι Κούνιο, 33 ετών, και ο σύζυγός της Ντέιβιντ Κούνιο, 34, και οι δίδυμες τρίχρονες κόρες τους, η Γιούλι και Έμμα, κρατούνται ακόμη όμηροι στη Γάζα.

Όπως επισημαίνει το νοσοκομείο η επανένωση της μικρής Εμίλια Αλόνι με την γιαγιά της έκανε τους πάντες να δακρύσουν.

Σημειώνεται τέλος ότι νωρίτερα σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από δύο ηλικιωμένες που βρέθηκαν ξανά με τις οικογένειές τους, και συγκεκριμένα από την 85χρονη Γιάφα Αντάρ και την 78χρονη Μαργκαλίτ Μόουζες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες 13 Ισραηλινοί όμηροι — γυναίκες και παιδιά– επέστρεψαν σπίτια τους, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 39 Παλαιστίνιων κρατουμένων, γυναικών και παιδιών.

Δεκατέσσερις όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, όπως και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, κατά τη δεύτερη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινικού κινήματος η οποία περιλαμβάνει και την κήρυξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.